Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Commissie Welzijn wil niet-gebruik terugdringen - persbericht 016, 5 maart 2007

Informatiebijeenkomst over minimabeleid in Hoogezand-Sappemeer De raadscommissie Welzijn van de gemeente Hoogezand-Sappemeer organiseert op dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadszaal van het gemeentehuis een informatiebijeenkomst over het minimabeleid. Zij wil te weten komen van alle instanties die met minima te maken hebben waarom inwoners niet gebruik maken van minimavoorzieningen. Het resultaat van de bijeenkomst moet concrete voorstellen opleveren om niet-gebruik terug te dringen.

De fractie van de ChristenUnie heeft eerder 2 voorstellen (amendementen) en een adviesnota "Voor verbetering vatbaar" over schuldhulpverlening ingediend. Dit was voor de commissie Welzijn aanleiding tot een informatiebijeenkomst. Daarnaast hebben ook andere politieke partijen voorstellen ontwikkeld om mensen aan de niet-welvarende kant van de samenleving een steuntje in de rug te geven. Reden temeer om met concrete voorstellen te komen om het niet gebruik tegen te gaan.

Programma:

* Inleiding door Pim de Bruijne, voorzitter van de commissie Armoede en armoedebestrijding in de Provincie Groningen.
* Inleiding door Gerhard van der Worp, hoofd afdeling Sociale Zaken over maatregelen die de gemeente reeds neemt of in voorbereiding heeft.

* Forumdiscussie met deelnemers van maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties over knelpunten en oplossingen.

Alle instanties, die minima tot hun klanten rekenen, zijn uitgenodigd. De commissie Welzijn nodigt ook alle inwoners uit die meer willen weten over het gebruik van voorzieningen. Het publiek kan echter geen vragen stellen en er wordt geen individueel geval behandeld. Na afloop van de vergadering zijn de commissie- en raadsleden bereid vragen te beantwoorden van inwoners.