Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Gemeenteraad raadpleegt inwoners over nieuwe burgemeester - persbericht 013, 19 februari 2007

Nog voor het officiële vertrek van burgemeester Salet op 1 april 2007 naar Spijkenisse organiseert de gemeenteraad van Hoogezand-Sappemeer een raadpleging om de meningen onder inwoners te peilen over de kwaliteiten die de volgende burgemeester zou moeten bezitten. Meedoen kan tot 1 maart 2007, dus enige haast is geboden.

Meedoen kan op drie manieren:


- een reactieformulier uit de Regiokrant van 21 februari invullen en opsturen naar het speciale antwoordnummer;


- het inleveren van een formulier in de hal van het gemeentehuis in de speciale stembus. Het is mogelijk ter plekke een formulier in te vullen;


- via www.hoogezand-sappemeer.nl een digitaal reactieformulier invullen.

Inwoners krijgen een lijst met 22 eigenschappen met het verzoek de 3 belangrijkste aan te kruisen. Daarnaast is er de mogelijkheid op het formulier om zelf suggesties aan te geven die niet staan vermeld in de lijst.

Wat gebeurt er verder?

De fractievoorzitters zijn op dit moment bezig met de voorbereiding van de profielschets. In zo'n profielschets komen de eisen, wensen en verwachtingen waar de burgemeester aan zou moeten voldoen. Die profielschets wordt gebruikt om een nieuwe burgemeester uit te zoeken. De fractievoorzitters krijgen uw reacties via de formulieren en kunnen hier gebruik van maken bij het opstellen van de conceptprofielschets.

In een (extra) raadsvergadering (die waarschijnlijk op 22 maart plaatsvindt) stelt de gemeenteraad de profielschets vast. De fractievoorzitters zijn daarna betrokken bij het selecteren van de kandidaten. De raad heeft op die manier invloed op de keuze van de nieuwe burgemeester, die uiteindelijk wordt benoemd door de Koningin.