Ingezonden persbericht


Persbericht

Acapela laat de wereld van Mac OS X spreken met nieuwe talen en stemmen

Nieuwe Nederlandse stem 'Max' biedt slechtzienden nog meer gemak met de Mac OS X

Bergen, België, 7 maart 2007 - Acapela Group kondigt de lancering aan van de Infovox iVox 1.1, de nieuwe versie van de krachtige spraaksoftware die ontwikkeld is in samenwerking met AssistiveWare. Gebruikers van Mac OS X die slechtziend of dyslectisch zijn, hebben met de spraak op eenvoudige wijze toegang tot geschreven informatie.

Met Infovox iVox 1.1 beschikt de gebruiker over een vocale oplossing die zeer dicht bij een menselijke stem komt, om volledig te kunnen genieten van de communicatiemogelijkheden die hun computer biedt.

Infovox iVox 1.1 heft de barrières op van 'alles visueel' omdat slechtziende Mac-gebruikers op al hun toepassingen (waaronder TextEdit, Preview, Acrobat Reader, Proloquo, TextParrot en Appleworks) de spraaksynthese van Acapela kunnen toepassen, via de Speech Manager van Apple. Infovox iVox is te gebruiken met VoiceOver, de geïntegreerde schermlezer in Mac OS X.

Gouden stem
De spraaksynthese van Infovox iVox leest alle geschreven informatie met een natuurlijk klinkende stem, waarbij het intonatie en ritmiek van de zinnen respecteert. Via de schermlezer VoiceOver, die geïntegreerd is in het Apple-systeem, kan de slechtziende gebruiker heel makkelijk toegang krijgen tot geschreven tekst, de verschillende functies van zijn Mac, surfen op internet en zelfs zijn tekst controleren door woorden letter voor letter te laten voorlezen. Op dezelfde wijze kunnen gebruikers met lees- of schrijfproblemen gebruikmaken van de kwaliteitsstemmen van Infovox iVox via toepassingen als TextEdit, Preview, Proloquo en TextParrot en op die manier naar documenten (PDF, Word enz.) luisteren, dankzij toepassingen die gebruikt worden in het onderwijs. Dankzij de talloze beschikbare talen kunnen Mac-gebruikers de mogelijkheden van hun computer ontdekken in hun eigen taal, voor meer gemak en vrijheid.

Nieuwe talen, nieuwe stemmen
De gebruiker kan kiezen uit diverse mannelijke of vrouwelijke stemmen. Een toevoeging is 'Max', de nieuwe hoogkwalitatieve Nederlandse stem. De ondersteuning van de geavanceerde functies van Speech Manager zijn verbeterd en vele verdere verbeteringen en toevoegingen zijn doorgevoerd.

De Infovox iVox versie 1.1 kan gebruikt worden met zowel Macintosh PowerPC en Intel. Nieuwe stemmen zijn: Spaans-Amerikaans en Quebec-Frans (Canada). Al beschikbare talen zijn: Nederlands, Vlaams, Frans, Duits, Amerikaans-Engels, Brits-Engels, Italiaans, Spaans, Portugees, Noors en Zweeds.

Voor meer informatie en een vocale demonstratie, kunt u terecht op: http://www.assistiveware.com/infovox_ivox.php

Met de nieuwe versie van Infovox iVox toont Acapela zijn sterke verbondenheid met oplossingen voor Accessibility die zijn plaats vindt in het hart van de spraaktechnologieën voor Mac OS X.

De hoogkwalitatieve stemmen van Acapela dragen iedere dag bij aan de verbetering van toegankelijkheid voor iedereen. Uitgangspunt hierin zijn de softwareoplossingen voor de eindgebruikers en de ontwikkeling van geïntegreerde spraaktechnologische oplossingen waardoor een natuurlijk klinkende interface wordt geboden aan de gebruikers voor wie spraaksynthese een essentieel onderdeel is om met de omgeving te kunnen communiceren.

Over Acapela
Acapela Group, de Europese leider in meertalige spraaktechnologie, is gespecialiseerd in de ontwikkeling van natuurlijke dialooginterfaces. De spraakoplossingen van Acapela Group zijn reeds op brede schaal toegepast in talloze diensten en applicaties, zoals sprekende portals, standaard berichtendiensten, contact centers en web, interactieve games, e-learning programma's, hulpmiddelen voor mindervaliden en boordcomputers.

Acapela Group geniet het vertrouwen van vele klanten en partners die gebruikmaken van de spraakoplossingen, met referenties als: Alcatel, Apoll, AssistiveWare, Atos Origin, Avaya, S.E.B., Bosch Blaupunkt, Cegetel, Daimler Chrysler, Dolphin, Don Johnston, Handitek, Harman Becker, Imagetalk, Intervoice, Kirusa, Klett, Magneti Marelli, Navteq, Once, Phoneticom, PSA Peugeot Citroën, Telia, Telefonica, Temic, Tieman, Toby Churchill, Scandis, Sensory Software, SFR, Siemens, Vocalcom en Voxtron.

http://www.acapela-group.com

Perscontact

Open2Europe
Jan Robijns
+33 1 55 02 14 69
j.robijns@open2europe.com