Ingezonden persbericht


HITACHI kondigt 3 nieuwe camcorders aan

Twee nieuwe DVD-camcorders en een nieuwe HDD/DVD-camcorder breiden het HITACHI gamma uit

Brussel, 7 maart 2007 - HITACHI, één van 's werelds meest toonaangevende merken in consumentenelektronica breidt vandaag haar gamma digitale camcorders uit. Het bedrijf voegt twee nieuwe DVD-camcorders, de ultraslanke DZ-GX5020E en de elegante DZ-GX5100E, én een hybride HDD/DVD-camcorder, de DZ-HS300, toe aan haar krachtige aanbod.

DZ-HS300

Voor het vastleggen van al die leuke vakantieherinneringen, de geboorte van een flinke zoon of dochter,... kun je nu vertrouwen op de DZ-HS300, de nieuwe hybride HDD/DVD-camcorder van HITACHI. Deze digitale camcorder is de oplossing voor iedereen die op een eenvoudige en snelle manier video-opname's wil kunnen maken én ze direct delen met familie en vrienden. Met de de DZ-HS300 maak je zelfs meteen meerdere dvd-kopieën van je opnamen zonder de videocamera op je computer aan te sluiten.

De DZ-HS300 heeft een 0,8 megapixel CCD aan boord en je kan er tot 25-voudig optisch mee inzoomen. De onmiddelijke startfunctie, die ervoor zorgt dat je meteen na het inschakelen van de camera kan opnemen, garandeert dat je geen kostbare momenten mist. Door een HDD en een DVD-camcorder in één apparaat te integreren zorgt HITACHI ervoor dat je nu zelfs tot zes uur meer opnametijd hebt. Dat is drie maal meer dan huidige DVD-camcorders.

Natuurlijk kan deze camcorder ook tegen een stootje. HITACHI, dat steeds de beste kwaliteit en prestaties voor ogen houdt, bouwde speciaal een fysieke 'bumper' in die tevens versterkt wordt door de Extra Sensory Protection (ESP)TM-technologie die zij zelf ontwierpen. Dat maakt de DZ-HS300 een ideale reisgenoot.

De sterke combinatie van de MultiFormat+ dvd-drive met de geïntegreerde harddisc zorgen ervoor dat jouw video-opnames onmiddellijk in de camcorder gekopieerd kunnen worden naar de meest gangbare dvd-formaten, met de mogelijkheid om de opname's op te slaan en te kopiëren zonder computer.

DZ-GX5020E en DZ-GX5100E

Naast haar hoogtechnologische hybride camcorder stelt HITACHI ook twee nieuwe compacte en adembenemende DVD-camcorders voor. Dit zijn de ultraslanke zilverkleurige DZ-GX5020E en de elegante donkerzilverkleurige DZ-GX5100E.

Beide toestellen zijn uitgerust met de gerenommeerde Multiformat+ DVD-drive die de toestellen in alle gebruiksgemak voorzien voor het opnemen en afspelen van al je beelden. Ook de nieuwe 'full auto' instelling zal zeker bij de minder ervaren cameragebruiker in de smaak vallen. Deze instelling zorgt ervoor dat alle functies zoals: focus, kleurbalans, filters, etc... door de camera zelf geregeld worden. Hierdoor kan je onbezorgd in de beste kwaliteit naar hartelust filmen!

Aan beide toestellen werd ook de nieuwe 'photo capture' functie toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat je een foto kan maken van je opgenomen DVD-beelden. De toestellen zijn ook uitgerust met een geïntegreerd slot voor SD-geheugenkaarten en nemen op in een volledig 16:9 breedbeeldformaat. Ook deze camcorders werden uitgerust met de onmiddelijke startfunctie, die ervoor zorgt dat je meteen na het aanschakelen van de camera kan opnemen.

De DZ-GX5020E werd uitgerust met een 0,8 megapixel CCD en een optische zoom van 30x samen met een digitale zoom van 1500x. Deze camcorder wordt HITACHI's nieuwe camcorder vlaggeschip, en vervangt de DZ-BX35E.

De DZ-GX5100E heeft een 1,3megapixel CCD aan boord samen met een lens met een optische zoom van 15x en een digitale zoom van 800x. De DZ-GX5100E zal de DZ-GX3100E in het HITACHI-gamma vervangen.

Over Hitachi Digital Media Group

Hitachi Digital Media Group maakt deel uit van Hitachi Europe Ltd en is verantwoordelijk voor de pan-Europese verkoop en distributie van digitale schermen, camera's, projectie-, scan- en opslagproducten van Hitachi.

Met vijf belangrijke productdomeinen bevindt Hitachi Digital Media Group zich in de ideale positie om digitale oplossingen voor thuisgebruikers en bedrijven te leveren. De belangrijkste productgroepen omvatten displays voor thuis- en bedrijfsgebruik waaronder plasma- en lcd-televisieschermen en computerschermen, een volledig aanbod lcd-video- en dataprojectoren, dvd-camera's en -spelers, vernieuwende scanoplossingen voor bedrijven en overheidsinstellingen en kwalitatieve opslagproducten voor pc's en laptops.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de website van Hitachi Digital Media op http://www.hitachidigitalmedia.com.

Beeldmateriaal is te vinden op www.pridepr.nl

Over Hitachi Digital Media Group
Hitachi Digital Media Group, een onderdeel van Hitachi Europe Ltd, is verantwoordelijk voor de pan-Europese verkoop en distributie van digitale schermen, camera's en projectieproducten van Hitachi. Met vijf belangrijke productdomeinen bevindt Hitachi Digital Media Group zich in de ideale positie om digitale oplossingen voor thuisgebruikers en bedrijven te leveren. De belangrijke productgroepen omvatten PLASMA- en LCD-televisieschermen, DVD & Hybirde camcorders, Harddisk DVD-recorders, Home Cinema projectoren en een volledig aanbod LCD-video- en dataprojectoren voor de zakelijke markt.