Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 maart 2007

Verkeersborden als trofee in jeugdhonken

Dinkelland

De politie in de gemeente Dinkelland werd in de eerste helft van 2006 regelmatig geconfronteerd met de verdwijning van verkeersborden. Daardoor ontstonden er verkeersgevaarlijke situaties en het leidde tevens tot een aanzienlijke schadepost voor de gemeente Dinkelland. Namens de gemeente werd dan ook aangifte gedaan van diefstal. Uit het daarna ingestelde onderzoek trof de politie bij meerdere zogenaamde keten, waar jongeren elkaar treffen, dergelijke borden aan. Het bleek dat de jongeren deze borden als een soort trofee in de keet ophingen.

De politie gaf de jeugd daarop de kans om de borden ongestraft in te leveren en liet dit via een artikel in de huis-aan-huisbladen weten. In totaal werden daarna zo'n 20 verkeersobjecten ingeleverd en terug gegeven aan de gemeente.

In de maanden december 2006 en januari 2007 nam de politie steekproeven en controleerde in een aantal keten. In geen van de keten werden illegale voorwerpen aangetroffen. Zowel van de gemeente, de jongeren en hun ouders werd vernomen dat de gang van zaken de jongeren tot nadenken had aangezet. Daarnaast stelden de jongeren een bezoek door de politie wel op prijs.

Verkeerscontrole

Hengelo en Enter

Hengelo

De politie hield op dinsdag 6 maart op meerdere locaties in Hengelo en in Enter een verkeerscontrole. In Hengelo werd gecontroleerd op de Breemarsweg, Haaksbergerstraat en Bornsestraat. Daarbij werden 23 fietsers bekeurd voor het rijden door het rode verkeerslicht; 7 automobilisten voor het niet dragen van de gordel en 2 automobilisten die geen kentekenbewijs of geldige verzekering konden tonen.

Op de Haaksbergerstraat ter hoogte van de Oelerbrug gold een tijdelijke snelheidsbeperking van max. 30 km/u in verband met snoeiwerkzaamheden. De politie controleerde daar op snelheidsoverschrijdingen en constateerde 8 overtredingen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 km/u. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-029908)

Enter

In Enter controleerde de politie op de Goorseweg en Rijssenseweg op diverse overtredingen, waarbij voor de volgende overtredingen proces-verbaal werd opgemaakt: 7x niet dragen autogordel
1x overschrijden maximumsnelheid bromfietser 52 ipv 30 km/u 1x auto met geblindeerde ramen (07-030113)

Aanhouding na bedreiging met slijptol

Enschede

Op woensdag 6 maart werd om 18.00 uur een bedreiging gemeld in een woning aan de Paulus Moreelsestraat in Enschede. De politie trof daar een 28-jarige Enschedeër aan, die kort daarvoor door zijn 24-jarige buurman was bedreigd met een draaiende slijptol en hierdoor geraakt was. De 28-jarige had daardoor enkele wondjes over zijn lichaam opgelopen. Aanleiding voor de bedreiging was het feit dat de 28-jarige last had van het lawaai van de slijptol en daar tegen zijn 24-jarige buurman iets van zei. De politie hield daarop de 24-jarige in zijn woning aan wegens poging tot doodslag en bedreiging. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-030150)

Plassende man moet nog boete betalen

Enschede

De politie controleerde op dinsdag 6 maart omstreeks 14.55 uur een 53-jarige man uit Borne, terwijl hij tegen een muur stond te plassen aan de Noorderhagen in Enschede. Bij navraag van de persoonsgegevens bleek dat de man nog een vonnis had openstaan van 5 dagen. De 53-jarige is daarop opgesloten. (07-0300003)

Doorrijder na aanrijding aangehouden

Nijverdal/Hengelo

Op dinsdag 6 maart werd om 14.55 uur een aanrijding gemeld, waarbij een van de betrokkenen was doorgereden. De aanrijding vond plaats ter hoogte van de wegversmalling op de Boomcateweg in Nijverdal, waar een 21-jarige automobilist uit Hellendoorn in aanrijding kwam met een hem tegemoetkomende auto. Beide auto's raakten elkaar tijdens het passeren met de spiegels, waarop schade ontstond. De doorgereden automobilist, een 35-jarige man uit Groenlo, werd op de Hengevelderstraat in Hengelo gespot en daar aan de kant gezet. De buitenspiegel van zijn auto was naar binnen geklapt en beschadigd. De politie hield de 35-jarige automobilist daarop aan wegens het verlaten van de plaats ongeval. Nadat van de verdachte een verklaring was opgenomen kon hij het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. (07-030019)

Bromfietsster gewond bij aanrijding

Vroomshoop

Bij een aanrijding op dinsdag 6 maart omstreeks 19.15 uur raakte een 17-jarige bromfietsster uit Vriezenveen gewond. De 17-jarige reed op haar bromfiets, met achterop een 17-jarige duopassagier, over de Hoofdstraat in Vroomshoop. Tijdens de regen en ter hoogte van een niet brandende lantaarn reed de 17-jarige tegen een geparkeerd staande auto. Deze auto is eigendom van een 26-jarige man uit Vroomshoop. De 17-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Haar passagier bleef ongedeerd. (07-030176)

Dronken automobilist veroorzaakt aanrijding en gaat er daarna vandoor

Hengelo

Op dinsdag 6 maart werd om 20.00 uur door een getuige een aanrijding gemeld op de Johan Jongkindstraat in Hengelo, waarbij de veroorzaker was doorgereden. De onbekende automobilist had daar de geparkeerd staande auto van een 25-jarige Hengelose aangereden, waardoor schade was ontstaan. Aan de hand van het opgenomen kenteken kon de politie de doorrijder achterhalen. Deze man, een 53-jarige Hengeloër, kon om 20.50 uur in zijn woning worden aangehouden. De 53-jarige verkeerde onder invloed van alcohol en kon zich van de aanrijding niets herinneren. De uitslag van de ademanalyse gaf een uitslag van 1,95 promille. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (07-030193/030204)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --