Stormloop op StemWijzer blijft uit


07.03.2007 / 12:34 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Inst. voor publiek en politiek

Inst. voor publiek en politiek

De belangstelling voor de StemWijzer is vandaag beduidend minder dan bij de Kamerverkiezingen van vorig jaar. Sinds de website op 8 februari door het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) werd gelanceerd, zijn tot op het middaguur 415.000 adviezen verstrekt.
De stijging is sinds afgelopen maandag goed waarneembaar. Op die dag werden er 40.000 adviezen verstrekt, gisteren waren dat er 85.000 en vandaag verwacht het IPP 150.000 adviezen te verstrekken, bijna het dubbele aantal ten opzichte van verkiezingsdag vier jaar geleden. Het IPP verwacht vanavond bij het sluiten van de stembureaus een eindscore van ruim een half miljoen.

De aantallen vormen een schril contrast met die van de StemWijzer Tweede Kamerverkiezingen van vorig jaar. Toen werden er in totaal 4,7 miljoen adviezen verstrekt, met als hoogtepunt de ruim 500.000 adviezen op de verkiezingsdag, 22 november.

De meeste adviezen bij deze StemWijzer worden tot nu toe gevraagd uit de provincies Zeeland en Groningen, resp. 4,7% en 4,1% van de bevolking. De provincie Limburg scoort het laagst met 1,5%.

Voor meer informatie kunt u bellen met het Instituut voor Publiek en Politiek: Nico Bloot, hoofd communicatie, tel. 06 169 345 92.

Het Instituut voor Publiek en Politiek is een landelijke, niet-partijgebonden organisatie met als doel mensen te betrekken bij politiek en samenleving. Zie ook www.publiek-politiek.nl