Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Fiets- en autodief opgepakt na tip jongedames

Ermelo/Putten, 07-03-2007 o Dankzij de tip van twee zeer alerte jonge dames in Putten heeft de politie dinsdagmiddag (6/3) een 34 jarige man uit Arnhem kunnen aanhouden die in een gestolen auto bleek te rijden en samen met een andere man, een fiets had weggenomen bij een supermarkt aan de Voorthuizerstraat in Putten.

De beide nog onbekende dames - spraken surveillerende agenten omstreeks 16.00 uur aan op de Achterstraat en vertelden dat twee mannen een op slot staande fiets hadden weggenomen nabij de supermarkt en in hun witte auto hadden geladen. Zij vonden het verdacht en hadden het kenteken genoteerd. Bij controle van het kenteken bleek de auto die dag in Zevenaar te zijn ontvreemd. De politie trof de auto kort daarna bij de rotonde in Ermelo, waarna men de auto op de Moslaan wilde controleren. De twee inzittenden van de auto vluchtten te voet, de bestuurder kon in de tuin van een woning aan de Jasmijnweg worden aangehouden. De andere man is ondanks een langdurige zoekactie nog voortvluchtig. Zijn identiteit is bekend en zal zodra mogelijk worden aangehouden.

In de auto werd de gestolen fiets aangetroffen en is inmiddels terug naar een blij verraste eigenaar.De politie zorgt er voor dat de auto zo snel mogelijk in het bezit van de rechtmatige eigenaar komt.

De aangehouden Arnhemmer, werd gezocht door de politieregio Gelderland-Midden en is na het afleggen van een verklaring over de diefstal van de fiets in Putten, overgedragen aan het korps Gelderland-Midden.

Jongedames Om de zaak correct te kunnen afhandelen, wil de politie graag in contact komen met de twee jongedames die in Putten alert hebben gereageerd en de surveillerende agenten op de Achterstraat in Putten hebben ingelicht. Zij kunnen bellen met 0900-8844.