Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 07-03-07

TILBURG, 7 maart 2007

Politie arresteert proletarisch winkelende minderjarigen

TILBURG De politie heeft gistermiddag, kort na 16.00 uur op de Heuvel drie minderjarige meisjes van 13 en 14 jaar afkomstig uit Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker zag in een schoenenwinkel dat het drietal ieder twee paar schoenen in hun tassen stopten. Buiten de winkel sprak hij de meisjes aan en droeg ze over aan de gealarmeerde agenten. Toen de agenten een onderzoek instelden bleek dat de meisjes niet alleen bij de schoenenzaak winkeldiefstal hadden gepleegd maar ook bij een kledingzaak en een warenhuis in de Heuvelstraat. Op het bureau legden ze een bekennende verklaring af. In overleg met de ouders worden de meisjes overgedragen aan bureau Halt.

Man verzet zich bij aanhouding

TILBURG De politie heeft gisteravond tegen 19.30 uur in de Reitse Hoevenstraat een 40 jarige Tilburger aangehouden die betrokken was bij een conflict. Na zijn aanhouding verzette de man zich hevig en maakte een bijtende beweging richting een agent. De man werd door middel van een verwurginggreep onder controle gebracht.

Agenten kregen gisteravond de melding van een conflict in relationele sfeer. Toen de agenten de man aanspraken en hem naar zijn identiteitsbewijs vroegen greep de man met een snelle beweging richting binnenzak. Gezien de gemoedstoestand greep uit veiligheidsoverweging een agent in en hield de arm van de man tegen. Hierop maakte de verdachte een bijtende beweging richting de arm van een agent. Vervolgens begon hij zich hevig tegen zijn aanhouding verzetten. Met het aanleggen van een verwurging kreeg de politie de man onder controle en bracht hem over naar het bureau.

Politie houdt mannen aan voor huiselijk geweld

TILBURG - De politie heeft gisteravond rond 18.45 uur op het bureau aan de Ringbaan Zuid een 44 jarige Tilburger aangehouden voor poging tot zware mishandeling. Zijn 54 jarige ex-vriendin deed hiervan aangifte. De vrouw verklaarde in de periode gelegen tussen oktober 2006 en januari 2007 meerdere keren door hem te zijn mishandeld.

De mishandelingen bestonden uit het grijpen naar haar keel, de vrouw opzettelijk laten vallen en het slaan tegen het lichaam. Het slachtoffer hield aan deze mishandelingen gekneusde ribben, een gekneusd stuitje en een scheurtje in haar duim over. Op het bureau legde de man een deels bekennende verklaring af.

Agenten hebben gisteravond tegen 19.30 uur een 21 jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling. Een 18 jarige ex-vriendin deed hiervan aangifte. De verdachte wachtte het slachtoffer op haar weg naar school op en sprak haar aan. Toen de vrouw aangaf met hem niet in gesprek te willen gaf hij haar twee klappen in het gezicht.

Politie arresteert Tilburger voor vernielen ruit

TILBURG De politie arresteerde gistermiddag rond de klok van 17.30 uur bij het dienstencentrum aan de Gasthuisring een 43 jarige Tilburger voor vernieling. De man had na een boze bui een ruit van de toegangsdeur vernield door er krachtig tegen te slaan en te schoppen. Aanleiding hiertoe was dat de man een toegangsverbod voor enkele dagen had en dus het dienstencentrum niet in mocht.

Politie houdt inbreker na bedrijfsinbraak aan

HILVARENBEEK De politie heeft kort na middernacht op het dak van een woning aan de Vendeliersstraat te Tilburg een 26 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een inbraak in een bedrijf aan de Bloemenstraat in Hilvarenbeek. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

De politie ontving kort voor middernacht een inbraakalarm van een supermarkt aan de Bloemenstraat in Hilvarenbeek. Onbekenden hadden met grof geweld de toegangsdeur tot de winkel geforceerd. Een oplettende getuige meldde dat hij de daders weg zag rijden in een auto. De politie trof de auto op de rotonde van de provinciale weg de N269 aan. De auto, met daarin op dat moment twee verdachten, reed met hoge snelheid richting Tilburg. In Tilburg negeerde de bestuurder een rood verkeerslicht en reed via de Kempenbaan de Ringbaan Oost op. Bij de kruising met de Lourdesstraat sloeg de auto links af en vervolgde zijn weg richting Leenherenstraat. Op de kruising Hertogstraat met de Leenherenstraat verloor de bestuurder de macht over het stuur, botste tegen een geparkeerd staande auto en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De inzittenden vluchtten te voet de woonwijk in. Een van de verdachten kon korte tijd later aangehouden worden. De politie stelt een onderzoek in naar de andere verdachte(n)

Politie houdt man aan voor het niet voldoen aan de identificatieplicht

TILBURG De politie heeft vanmorgen kort na 01.30 uur op de Heuvelring een 28 jarige man afkomstig uit Tilburg aangehouden voor het niet voldoen aan de identificatieplicht. De man bezocht vanmorgen een horecagelegenheid terwijl hem eerder een toegangsverbod tot betreffende gelegenheid was aangezegd. De man trok zich daar niets van aan. Gealarmeerde agenten troffen de man die zich niet kon legitimeren.

Studenten assisteren de politie tijdens preventieve controle

TILBURG Leerlingen van het Midden Brabant college Economie en Groen hebben het Team Tilburg Noord - Oisterwijk gisteravond geholpen met een preventieve actie tegen de auto-inbraken en autodiefstallen.

De autos op de parkeerterreinen rondom de flats aan de Sweelincklaan, Sibeliusstraat, Kapelmeesterlaan, Perosistraat en Puccinistraat zijn allen gecontroleerd. Hierbij werd er gekeken of de auto's waren afgesloten en of er geen waardevolle spullen in de auto's lagen. Een zevental wagens bleken niet afgesloten te zijn. Bij meerdere autos lagen autoradios ed. in het zicht. Met dit soort acties hoopt de politie in Tilburg Noord, Berkel-Enschot en Oisterwijk de auto-inbraken en diefstallen tegen te gaan. In januari 2006 werden in betreffend gebied 30 auto-inbraken aangegeven, in januari 2007 waren dat er 57. De buit bij recente autokraken bestaat opvallend vaak uit navigatiesystemen en laptops. Ook autos waarbij geen navigatiesysteem aanwezig was maar wel een afdruk op de voorruit van een zuignap lopen het risico. De politie vraagt autobezitters dan ook afdrukken op de voorruit weg te poetsen bij het verlaten van de auto.

Politie onderzoekt inbraak in vrachtwagen

MOERGESTEL Met het opnemen van een aangifte is de politie gestart met een onderzoek naar aanleiding van diefstal uit een vrachtwagen. De bestuurder, een 28 jarige inwoner uit Budapest deed hiervan aangifte. Uit de laadruimte hebben onbekenden afgelopen nacht meerdere pallets met computers weggenomen. De daders verschaften zich de toegang door het dekzeil open te snijden.

Politie houdt man aan na inwisselen valse dollars

TILBURG De politie heeft vanmorgen kort na 10.30 uur bij een geldinstelling aan de Spoorlaan een 24 jarige Tilburger aangehouden. De man bood voor een bedrag van nagenoeg 4000 dollars valse biljetten aan. Medewerkers informeerden de politie toen ze ontdekten dat de biljetten niet voorzien waren van een watermerk / echtheidsmerk. De politie stelt een onderzoek in.

Politie arresteert man voor poging inbraak in woning

TILBURG De politie heeft vanmiddag, kort voor 13.30 uur in de Hoogtestraat een 26 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een poging tot inbraak in een studentenwoning in de Capucijnenstraat. Op het bureau is hij in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Desiree Brabers