Aedes

aedesnet.nl

Nieuws

Nieuwsbrief Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

7 maart 2007

Het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg (KCWZ) publiceert tweewekelijks een gratis digitale nieuwsbrief. Deze bevat een overzicht van de laatst verschenen berichten, artikelen en agendapunten.

Nieuwsbrief 7 maart 2007

Excursie Bouwen voor wonen, zorg en onderwijs
Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de excursie naar complexen voor wonen, zorg en onderwijs in Rotterdam en Gorinchem op 27 maart. Tijdens deze excursie worden de voorbeelden getoond en kunnen er gesprekken gevoerd worden met de betrokken projectleiders, opdrachtgevers en architecten. Ook wordt ingegaan op de vraag of en hoe een gebouw bijdraagt aan een geslaagde samenwerking rond wonen, zorg en onderwijs.

Woononderzoek 2006: minder nultredenwoningen
De eerste resultaten van het Woononderzoek 2006 (WoOn) van het ministerie van VROM zijn bekend. Onlangs is de publicatie 'Wonen op een rijtje' aangeboden aan de Tweede Kamer. Op het gebied van wonen en zorg valt op dat het aantal nultredenwoningen (woningen die zonder trap te gebruiken zijn) is verminderd.

Brochures Woonbond wonen en zorg
De Woonbond heeft twee nieuwe brochures uitgebracht: 'Succesvolle bewonersparticipatie bij wijkvernieuwing' en 'Wonen met zorg'. In de laatstgenoemde brochure zijn onder andere de resultaten te lezen van het onderzoek naar de kosten van woonzorgarrangementen.

Haagse Hindoestanen willen wooncomplex
Een initiatiefgroep afkomstig uit de Haagse Hindoestaanse gemeenschap wil meergeneratiewoningen laten bouwen. Uniek aan dit project is dat er 75 woningen gerealiseerd moeten worden voor jong én oud in Den Haag. Op 21 februari presenteerde de initiatiefgroep haar plannen tijdens een mini-conferentie. Woningcorporatie Haag Wonen ondersteunt de initiatiefgroep.

Voor meer informatie en een digitaal abonnement op de nieuwsbrief (zie link in kolom rechts van dit bericht).