Ingezonden persbericht


NIEUWS
Computerweg 22
NL-3542 DR Utrecht

PERSBERICHT

Utrecht, donderdag 7 maart 2007

Microsoft Open Value nu beschikbaar via License Online

Tech Data is de eerste distributeur die resellers de mogelijkheid biedt om online offertes te maken en bestellingen te plaatsen voor belangrijk Microsoft-programma

Tech Data Europa maakt vandaag het licentieprogramma Open Value van Microsoft beschikbaar via haar webgebaseerde offerte- en besteltool License Online (LOL). Het bedrijf is de eerste distributeur in Europa die resellers on-line toegang biedt tot deze belangrijke licentiemethode van Microsoft.

Resellers kunnen met behulp van de online tools sneller en eenvoudiger in Open Value offertes maken en opslaan en bestellingen voor klanten verwerken, waardoor de klant betere service krijgt en minder hoeft te betalen. Open Value-overeenkomsten lijken veel op contracten. Dit betekent dat elke overeenkomst op de individuele klant moet worden toegesneden. Dit maakt het opbouwen van offertes gecompliceerd en lastig. De tools die LOL biedt, maken het proces een stuk eenvoudiger, zodat resellers snel en efficiënt meer klanten van nauwkeurige offertes kunnen voorzien.

"Aangezien de licenties van Open Value wel 40 procent van alle licentiebestellingen van Microsoft genereren, is dit van enorme waarde voor resellers van software", aldus Bert Schep, Group Software Manager EMEA bij Tech Data. "Microsofts licentieplan Open Value wordt steeds populairder, zowel bij SMB als bij Corporate organisaties, en door te werken met LOL kunnen partners van Tech Data een op maat gesneden, accurate en betrouwbare service bieden aan klanten die willen profiteren van alle voordelen van het Open Value licentieprogramma."

"Met de verwachte lancering van Microsoft Windows Vista en Microsoft Office 2007 in de komende 12 maanden zullen veel klanten hun open licenties willen vernieuwen of willen overschakelen op het programma Open Value. De beschikbaarheid van het programma Open Value van Microsoft via LOL biedt resellers tevens de kans hun bedrijfsactiviteiten uit te breiden", aldus Schep. "LOL biedt resellers de mogelijkheid hun zakelijke activiteiten in Open Value af te stemmen. Door gebruik te maken van de geautomatiseerde processen zullen ze meer offertes kunnen maken voor meer klanten, snel en betrouwbaar."

"Dat Open Value nu beschikbaar is via LOL, is het resultaat van aanzienlijke ontwikkelingsinvesteringen door Tech Data Europa en bewijst weer eens hoeveel het Tech Data eraan is gelegen zijn klanten de allerbeste service te bieden", aldus Schep. "Tech Data was zes jaar geleden met de lancering van LOL de eerste die op de markt kwam met online licensing en we hebben die leidende rol sindsdien niet meer uit handen gegeven. We zetten ons volledig in om tegemoet te komen aan de wensen van onze resellers en we blijven onze diensten voortdurend ontwikkelen en verbeteren, om er zeker van te zijn dat ze een optimaal rendement kunnen halen uit verkoopprogramma's voor software. Het feit dat Tech Data als eerste distributeur het programma Open Value online aanbiedt, is een duidelijk bewijs van ons commitment."

Met Open Value van Microsoft kunnen eindgebruikerorganisaties (met tussen de vijf en 250 gebruikers) een licentie voor drie jaar kopen voor Microsoft-producten, waaronder Software Assurance, het onderhoudsprogramma van Microsoft. Verschillende soorten van overeenkomst zijn mogelijk en klanten kunnen de software huren of voor de duur van het contract voor de licentie betalen.

Over Tech Data
Tech Data Nederland bv is onderdeel van Tech Data Corporation

(Nasdaq GS: TECD), opgericht in 1974 en een vooraanstaand wereldwijd aanbieder van IT-producten, logistiek management en overige diensten met een toegevoegde waarde. Het Fortune 500 bedrijf (107e plaats) en haar dochterbedrijven leveren aan meer dan 90.000 technologieresellers in meer dan 100 landen. Het uitgebreide dienstenaanbod van Tech Data omvat technische ondersteuning, financieringsmogelijkheden en configuratiediensten, alsmede een volledige serie bekroonde oplossingen op het gebied van e-commerce. Het bedrijf heeft het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 januari 2006, voor 20,5 miljard USD aan verkopen gerealiseerd. Voor meer informatie kunt u terecht op: www.techdata.nl

Contact gegevens
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Tech Data Nederland bv
Ronald Schapendonk - Channel Marketing Manager

Tel : +31 (0)346 585 000
Email: pers@techdata.nl

---- --