Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten woensdag 7 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 07-03-2007

Met onder meer: getuigen steekpartij gezocht, hennepkwekerijen en winkeldief alsnog gepakt

Getuigen steekpartij gezocht

Purmerend.

De politie is op zoek naar getuigen van een steekpartij die plaatsvond op de kruising van de Dubbele Buurt met de Koemarkt voor de snackbar. In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 februari tegen drie uur werd een 22-jarige Purmerender tijdens een schermutseling in de borst bij het hart en in de zij gestoken. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar werd geconstateerd dat de man buiten levensgevaar was en dat enkele vitale organen nèt niet waren geraakt. Het slachtoffer was met twee vrienden vanaf de Koemarkt richting Dubbele Buurt gelopen en trof voor de snackbar op de kruising een groep van vier of vijf personen. Pas achteraf bleek dat de man tijdens het korte treffen met het groepje tweemaal was gestoken. Vermoedelijk waren er ten tijde van het incident meerdere getuigen in de directe omgeving. De recherche Purmerend verzoekt hen dringend contact op te nemen via 0900-8844.

Hennepkwekerijen

Wormer, dinsdag 6 maart 2007, 10:07 uur.

De politie heeft op de Engewormer een hennepkwekerij met in totaal 148 planten ontmanteld. De eigenaar van het pand, een 60-jarige Zaandammer, werd ter plaatse aangehouden en in het politiebureau in verzekering gesteld. Een 50-jarige Zaandamse werd aangehouden en na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. Een gedeelte van de planten stond op zolder in de woning en er was een kweekruimte in de stal. Het energiebedrijf heeft de stroom afgesloten omdat de elektriciteit buiten de meter om was betrokken. De planten en kweekbenodigdheden werden ter vernietiging in beslag genomen en afgevoerd.

Wijdewormer, dinsdag 6 maart 2007.

Op de Noorderweg heeft de politie de 47-jarige bewoner aangehouden omdat er in drie ruimtes totaal 649 Cannabisplanten werden opgekweekt. In de kelder en in de woning van de boerderij waren kweekruimtes ingericht. Boven de stal werd een hoeveelheid planten gevonden die bijna klaar waren om te worden geoogst. De stroom werd buiten de meter betrokken en het energiebedrijf heeft daarom de elektriciteit afgesloten. De kweekbenodigdheden en planten werden in beslag genomen en ter vernietiging afgevoerd. De verdachte werd ingesloten en in verzekering gesteld.

Beemster

Het politie wijkteam Beemster-Zeevang vraagt uw aandacht voor enkele gebeurtenissen in Zuidoostbeemster. Er werden afgelopen weken diverse vernielingen gepleegd, onder meer aan auto's. Ook werden diefstallen uit woningen gepleegd. In enkele gevallen was sprake van insluiping omdat de woningen niet waren afgesloten. Uit meldingen is gebleken dat er op meerdere adressen bij achterdeuren onder matten en bloempotten was gezocht naar sleutels. Maak het de kwaadwillenden niet te gemakkelijk en bel bij onraad de politie via 0900-8844 of bij ontdekking op heterdaad, 'als elke seconde telt' het alarmnummer 112.

Vechten

Zaandam, dinsdag 6 maart 2007, 13:02 uur.

Een politieman trof in de Rozenhof twee vechtende jongens aan. Hij haalde de kemphanen uit elkaar maar de jongens vlogen elkaar meteen weer in de haren. De twee 17-jarigen uit Krommenie en Zaandam werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Beiden wilden geen aangifte doen en werden met een bekeuring wegens vechten op de openbare weg in vrijheid gesteld.

Winkeldief vlucht naar woning

Zaandam, dinsdag 6 maart 2007, 14:53 uur.

De politie heeft een 39-jarige Zaandammer aangehouden die na een winkeldiefstal uit een supermarkt aan de Lobeliusstraat naar zijn woning was gevlucht. Een medewerker had gezien dat de man diverse goederen had meegenomen zonder deze af te rekenen. De gewaarschuwde politieagenten hebben vervolgens, nadat zij door een andere bewoner werden binnengelaten, de man en de gestolen goederen in de slaapkamer aangetroffen.

Autospiegel vernield

Zaandam, dinsdag 6 maart 2007, 13:15 uur.

Een 30-jarige man uit Assendelft is door de politie aangehouden na vernieling van een autospiegel. De agenten reageerden op een melding dat een man en vrouw onenigheid hadden voor het kantongerecht op de Rembrandtstraat. De verdachte werd leunend op de auto van de 25-jarige vrouw uit Zaandam aangetroffen. Hij zou de spiegel van het voertuig hebben vernield na een ruzie over de uitspraak van de kantonrechter. Na verhoor werd de man in vrijheid gesteld. De vrouw beraadt zich nog over een eventuele aangifte.

Fietsers gewond

Zaandam, dinsdag 6 maart 2007, 15:19 uur.

Een 18-jarige vrouw op een fiets en haar 15-jarige passagier zijn gewond geraakt nadat zij werden aangereden. Een personenauto, bestuurd door een 76-jarige Zaandammer, kwam uit Westelijke richting over de Twiskeweg. Bij de kruising met De Weer verleende hij geen voorrang aan de voor hem van links komende personen op de fiets. De bestuurster en passagier van de fiets werden met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd.

Drankrijder

Wormerveer, dinsdag 6 maart 2007, 17:44 uur.

De politie heeft een 58-jarige automobilist uit Krommenie aangehouden omdat hij wordt verdacht van rijden met drank op. De man blies op de Noorderstraat een flinke alcoholindicatie. De ademanalyseapparatuur aan het bureau gaf aan dat de man bijna drie en een half maal de maximaal toegestane waarde op had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en opgestuurd naar Justitie en er wordt proces-verbaal opgemaakt. De Krommenieër werd na verhoor heengezonden.

Winkeldief alsnog gepakt

Zaandam, woensdag 7 maart 2007, 12:30 uur.

De politie heeft een 66-jarige Zaandammer aangehouden die wordt verdacht van een winkeldiefstal in een warenhuis aan de Gedempte Gracht die werd gepleegd op 5 februari. Een beveiligingsmedewerker herkende de man van een op 5 februari gemaakte opname van diefstal van een flesje parfum. De agenten hebben de beelden bekeken en daarop de Zaandammer herkend. De verdachte werd in afwachting van verhoor ingesloten.

Hangjongeren bekeurd

Koog aan de Zaan, dinsdag 6 maart 2007, 16:54 uur.

De politie heeft vijf jongeren in de leeftijden 17 tot en met 19 jaar bekeurd omdat zij zich zonder reden in een portiek ophielden. De groep hield zich in het portiek van de bibliotheek op het Molenwerf op en vielen bezoekers lastig. Eén van de mannen gaf een valse naam op maar werd via een politiefoto herkend. Hij krijgt behalve voor het portiekhangen ook een bekeuring voor het opgeven van een valse naam. Omdat hij onder het weglopen nog even de politieambtenares uitschold wordt tevens voor belediging een boete gegeven.