Provincie Zuid-Holland

Twaalf kandidaten voor burgemeesterschap Binnenmaas

Naar de functie van burgemeester voor de nieuwe gemeente Binnenmaas hebben twaalf kandidaten gesolliciteerd bij de Commissaris van de Koningin. De nieuwe burgemeester zal komende zomer in functie treden.

De sollicitanten - elf mannen en één vrouw - variëren in leeftijd van 45 tot 60 jaar. Vier van hen zijn lid van het CDA, drie zijn van de VVD, drie van de PvdA, één van D66 en één kandidaat is partijloos. Vier kandidaten zijn burgemeester in een gemeente. Vijf sollicitanten zijn wethouder, of hebben deze functie eerder vervuld.

De Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, zal in de komende weken gesprekken voeren met de sollicitanten. Vervolgens legt hij een selectie van de meest geschikte kandidaten voor aan de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Binnenmaas. Deze commissie doet een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets. De gemeenteraad zal naar verwachting in juni 2007 twee kandidaten voordragen aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De gemeente Binnenmaas is begin dit jaar gevormd door een fusie van Binnenmaas en 's-Gravendeel. Sinds 1 januari 2007 fungeert de heer A.J. Pijlman als waarnemend burgemeester tot het moment dat de kroonbenoemde burgemeester zijn taken overneemt.

Bron: afdeling Communicatie, telefoon 070 441 66 22