Persberichten 07/03 middag

Regio, 07-03-2007

Woensdag 7 maart te zien bij opsporingsprogramma Team West Leiderdorp In het opsporingsprogramma Team West van TV West roept de politie uw hulp in. Dit zijn de zaken waar het in de uitzending van vandaag om draait. Leiderdorp Poging tot verkrachting Op dinsdag 20 februari, even voor 8 uur 's avonds, fietst een 16 jarig meisje vanuit de richting Hoogmade naar McDonalds in Leiderdorp, waar zij met een vriendinnetje heeft afgesproken. Wanneer zij bij het fietstunneltje komt onder de Provinciale weg, ziet zij daar een man staan. Wanneer ze de man voorbij wil fietsen, krijgt zij een klap met een stok of tak in haar gezicht. Vervolgens trekt de man haar van de fiets en probeert haar te verkrachten. Doordat het meisje kans ziet om hulp te roepen, vlucht de dader. Van deze dader is een signalement bekend. Wie herkent deze man?

Leiden Voorbereiden om te "skimmen" Op donderdag 15 februari tussen 00.18 en 00.22 uur wordt de paslezer van een geldautomaat aan de Korevaarstraat verwijderd. De dader staat op de camera. Dit verwijderen wordt veelal gebruikt om de automaat aan te passen en dan klanten op te lichten. Wie kent de dader? Leiden Vervolg op de brandstichting bij scholen in de Stevenshof Vorige week werd in het programma deze brandstichting behandeld. In dit programma was een foto te zien van twee mogelijke daders, waarvan de gezichten onherkenbaar waren gemaakt. Omdat hierop geen reacties zijn gekomen, worden de gezichten nu herkenbaar in beeld gebracht. Heeft u een onderwerp gemist of wilt u een onderwerp nog eens goed nakijken, kijkt u dan op de website www.teamwest.nl. U kunt de opnames nog de hele week na de uitzending bekijken. Team West is een samenwerkingsverband tussen Politie Hollands Midden, Politie Haaglanden, het Openbaar Ministerie en RTV West.

Leiden Overval op winkel De politie doet onderzoek naar de overval op een winkel in water aan de Hogewoerd. Op woensdag 7 maart kwam daar rond 14.30 uur een ongeveer 20 jarige man de winkel binnen, bedreigde de winkelier met een mes en wilde geld zien. Dat kreeg hij niet waarna hij wegliep. De politie begon direct met een grote zoekactie naar de overvaller. Daarbij werd ook vanuit een politiehelikopter gezocht. De dader is tot op heden nog niet gevonden. De technische recherche van Politie Hollands Midden deed een sporenonderzoek in de winkel. De politie vraag getuigen van de overval of zij die rond het tijdstip van de overval op of in de omgeving van de Hogewoerd waren en mogelijk informatie hebben over de dader, contact op te nemen met de politie in Leiden Centrum via 0900-8844.

Alphen a/d Rijn Verdachte diefstal fiets aangehouden De politie heeft woensdagmorgen 7 maart een 21 jarige man uit Leiden aangehouden. Een getuige zag rond 11.25 uur dat de man een afgesloten damesfiets over zijn schouder vervoerde en belde de politie. Inmiddels had de man de fiets neergezet en was doorgelopen. Op basis van zijn signalement kon hij even later worden aangehouden. De fiets was gestolen uit een hal bij een flat aan de Schelfhorst. De verdachte kreeg een boete van 220 euro waarna hij het politiebureau weer mocht verlaten.

Waddinxveen / Boskoop Politie houdt fietsenkijkdag Op zaterdag 17 maart van 10.00 tot 13.00 uur houdt de politie een fietsenkijkdag aan het politiebureau aan de Limaweg 35 in Waddinxveen. De politie stalt dan alle gevonden fietsen uit waarvan de eigenaars onbekend zijn. De kijkdag is voor alle inwoners van Waddinxveen en Boskoop en anderen die hun fiets in dit gebied zijn kwijtgeraakt.

De politie vraagt wel aan inwoners die daar hun tweewieler terugvinden om een bewijs of aangifte van vermissing. De fietsen die daar staan zijn niet te koop.

Waddinxveen Diefstal roestvrijstalen pijpen De politie doet onderzoek naar de diefstal van een partij roestvrijstalen pijpen vanaf een bedrijfsterrein aan de Coenecoop. De diefstal vond plaats tussen zaterdag 10 en woensdag 28 februari. Het gaat om in ieder geval een partij bestaande uit zes pijpen van ieder 3 meter lang. Hoe de dieven te werk zijn gegaan is nog niet bekend.

Gouda Verdachte diefstal fiets aangehouden De politie heeft woensdagmorgen 7 maart een 51 jarige man uit Gouda aangehouden. De cameras van de stadswacht op het Burgemeester Jamesplein registreerden rond 10.35 uur hoe daar een man een herenfiets optilde, hem over zijn schouder hing en er mee wegliep. De politie kreeg het signalement van de man en wist hem even later op de Graaf Florisweg aan te houden. De man verklaarde de fiets te hebben gestolen omdat van hem een dag eerder ook een fiets was gestolen. Nadat hij een boete van 220 euro had gekregen mocht hij het bureau weer verlaten. De politie wist aan de hand van de ingegraveerde postcode de Goudse eigenaar van de fiets te achterhalen.

Krimpen a/d Lek Politie vordert rijbewijs in De politie heeft dinsdagavond 6 maart het rijbewijs ingevorderd van een 26 jarige man uit Ouderkerk aan den IJssel. Hij was rond 19.30 uur op de Breekade met zijn auto in een slip geraakt, had een boom geraakt en kwam tot stilstand in de berm net voor een sloot. Hij bleef ongedeerd en wilde zelf een takel regelen, in ieder geval wilde hij geen politie. Het viel hem tegen dat de politie toch eerder was dan de takeldienst. Al snel bleek waarom. De agenten stelden vast dat hij gedronken had. Hij werd dan ook aangehouden en de aan het bureau uitgevoerde ademanalyse liet een uitslag zien van 730 ug/l. (limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op.