AutoRai

Honda ziet groene toekomst

(3/7/2007)
Tijdens de Autosalon van Genève laat Honda op overtuigende wijze zien dat het op meerdere fronten de strijd aanbindt met de huidige milieuproblematiek. Met de Small Hybrid Sports Concept toont Honda bijvoorbeeld een voorloper van een toekomstige hybride-auto. Tegelijkertijd maakt ook het Honda Racing F1 Team zich met de opvallende nieuwe Formule 1-auto sterk voor het milieu.

In zijn speech voorafgaand aan de Autosalon van Genève laat Takeo Fukui, President & CEO van Honda Motor Company Ltd., er geen twijfel over bestaan: Honda is vastbesloten om door te gaan op de ingeslagen weg naar nieuwe technieken en voertuigen die typische Honda-merkwaarden als rijplezier en een opvallend design combineren met een hoge mate van duurzaamheid en milieubewustzijn. Cruciaal in dit opzicht is vooralsnog de efficiënte hybride-techniek, terwijl Honda voor de langere termijn inzet op de brandstofcel als ultieme oplossing voor het broeikaseffect.

Honda Small Hybrid Sports Concept
Met de innovatieve Small Hybrid Sports Concept toont Honda in Genève al een voorloper van een toekomstige hybride-auto. Dit studiemodel is een unieke combinatie van baanbrekende hybride-techniek en de sportieve, plezierige eigenschappen die verankerd zijn in het DNA van Honda.

De Small Hybrid Sports Concept is een opvallende tweedeurs sportcoupé met voorwielaandrijving op basis van Hondaâs beproefde hybride-techniek IMA (Integrated Motor Assist). Deze duurzame techniek wordt gecombineerd met een dynamisch en eigentijds design, een karakteristieke, pijlvormige neus en een uit één stuk vervaardigd glazen dak. Daarbij staan de compacte afmetingen garant voor de aansprekende prestaties en de lichtvoetige rijeigenschappen die verwacht mogen worden van een auto in dit segment.

Met de Small Hybrid Sport Concept bewijst Honda dat sportief rijplezier niet ten koste hoeft te gaan van het milieu.

Honda Racing F1 Team vraagt aandacht voor het milieu

Ook op het gebied van autosport neemt Honda zijn verantwoordelijkheid als het aankomt op het milieu. De Formule 1 wordt van oudsher door strenge reglementen gedwongen voortdurend innovatieve technologieën te ontwikkelen die op termijn ten goede komen aan de maatschappij. Hoewel dat nog niet direct tot een grotere mate van duurzaamheid heeft geleid, vraagt het Honda Racing F1 Team met de nieuwe Formule 1-auto RA107 in Genève op unieke wijze aandacht voor het klimaatprobleem.

In plaats van de gebruikelijke sponsornamen en -logoâs is op de bolide voor het nieuwe Formule 1-seizoen 2007 namelijk een afbeelding van Moeder Aarde aangebracht. Met dit opvallende uiterlijk roept het Honda Racing F1 Team fans, sponsors en klanten op om samen met Honda de milieuproblematiek internationaal aan te pakken. Daartoe kan iedereen via de website www.myearthdream.com zijn naam op de F1-auto laten plaatsen en daarmee kenbaar maken een bijdrage te willen leveren aan een beter milieu.

âDe klimaatverandering is waarschijnlijk het grootse probleem van de internationale gemeenschap en de Formule 1 kan daar niet omheen. Wij zijn bovendien van mening dat de Formule 1 met zijn uitstraling en zeer geavanceerde technologie een belangrijke rol kan spelen. Niet alleen door de aandacht op de milieuproblemen te vestigen, maar ook door actief naar oplossingen te zoekenâ, aldus Nick Fry, CEO van het Honda Racing F1 Team.