Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (07/03)

OOSTERHOUT NB, 7 maart 2007

Man aangehouden op verdenking van overtreding Opiumwet

WASPIK: Een 50-jarige Oosterhouter is maandag 5 maart aangehouden, nadat hij zich op verzoek van de politie gemeld had op bureau Waalwijk. De man is eigenaar van een bedrijfspand aan de Hooiweg in Waspik. In dit pand trof de politie op zondag 31 december 2006 een hennepkwekerij aan.

In het pand bleken op de eerste etage meerdere ruimtes te zijn ingericht als kweekruimtes. In twee ruimtes troffen de politiemensen in werking zijnde kwekerijen aan. In totaal ging het om 280 planten. Verder troffen ze in twee ruimtes 759 lege potten en diverse groeiapparatuur aan. De voor de kwekerijen benodigde stroom bleek illegaal te worden verkregen. De kwekerijen zijn ontmanteld en de planten en groeibenodigdheden zijn vernietigd. Het politieonderzoek leidde naar de 50-jarige eigenaar van het pand. De man is verhoord, maar geeft aan niks met de kwekerijen te maken te hebben. Hij heeft het bedrijfspand verhuurd aan een ander. De politie zet het onderzoek voort.

Arrestatie vanwege dierenmishandeling

WAALWIJK: In samenwerking met de dierenbescherming maakt de Waalwijkse politie proces-verbaal op tegen een 49-jarige vrouw uit Sprang-Capelle. De vrouw werd dinsdagmiddag 6 maart 2007gearresteerd. Het onderzoek startte op 18 december jl. Die maandagavond werd een hond over de schutting gezet bij het dierenasiel in Waalwijk en daar achtergelaten. Het asiel was op dat moment gesloten en medewerkers vonden de gedumpte hond nadien. Het dier had daar lichamelijk niets aan over gehouden, doch was wel gestresst. Naar aanleiding van een daaropvolgend krantenartikel, meldde zich een anonieme getuige. Het onderzoek leidde vervolgens naar de 49-jarige vrouwelijke verdachte. De vrouw was in januari al verhoord over het voorval, maar ontkende toen dat de bewuste hond van haar was. De politie rechercheerde verder en het kón niet anders zijn, dan dat de vrouw de eigenaresse van de hond was.
Na haar arrestatie van gisteren legde de vrouw alsnog een volledige bekentenis af. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Nog gevangenisstraf tegoed

RIJEN: De politie arresteerde dinsdagavond 6 maart een 19-jarige inwoner van Rijen. De man werd gezocht voor drie openstaande straffen en moest nog 788,- betalen of 14 dagen gevangenisstraf uit zitten. Hij is ingesloten overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor de tenuitvoerlegging van de straf.

Auto verduisterd bij proefrit

MOLENSCHOT: De eigenaar van een autobedrijf in Molenschot heeft bij de politie aangifte gedaan van verduistering van een personenauto. Dinsdagmiddag 6 maart meldde zich een onbekende man bij het bedrijf, die deed voorkomen alsof hij een tweedehands auto wilde kopen. De man wilde van tevoren wel een proefrit maken. Dat gebeurde ook, maar de man (én ook de auto) kwam niet meer terug. Het gaat om een zwarte Opel Calibra, voorzien van het kenteken 20-24-FH (handelarenkenteken). In de directe nabijheid van het bedrijf werd een andere auto terug gevonden waarop valse kentekenplaten bevestigd waren. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in. De aangetroffen auto is voor sporenonderzoek veilig gesteld.

Letsel bij ongeval

RIJEN: De politie werd woensdag 7 maart om 12.20 uur geroepen bij een verkeersongeval op de Hoofdstraat in Rijen. Bij het ongeval was een 41-jarige vrouw uit Rijen gewond geraakt. De vrouw was aangereden door een achteruitrijdende automobilist, een 23-jarige Bredanaar. Zij werd in linker flank aangereden en belandde met haar hoofd op trottoir. Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar werd vastgesteld dat ze een kaakbreuk en een hersenschudding had opgelopen. Ze moest ter observatie in het ziekenhuis blijven. De politie maakte proces-verbaal op tegen de veroorzaker van dit ongeval.

Auteur: Jeroen Steenmeijer