Gemeente Hoorn


Gemeenteraad wil aanpak CO2-uitstoot

7 maart 2007 - Alle fracties in de gemeenteraad van Hoorn willen dat er concrete maatregelen komen om de CO2-uitstoot op lokaal en regionaal niveau terug te dringen. In de gemeenteraadsvergadering van 6 maart is hiertoe in een motie opgeroepen. Onlangs hebben raadsleden op initiatief van de Milieudienst Westfriesland en als uitvloeisel van een motie van de VOCH-fractie de film An inconvenient truth van Al Gore bekeken. Deze film riep bij de raadsleden, zoals verwoord in de motie, het gevoel van urgentie op om met het terugdringen van de CO2-uitstoot op lokaal en regionaal niveau aan de slag te gaan.

Reductie van de CO2-uitstoot is van enorm belang om de opwarming van de aarde tegen te gaan en daarmee de ontwrichting van het ecosysteem en het leefmilieu een halt toe te roepen. De documentaire doet aan het eind concrete voorstellen om een begin te maken met de terugdringing. Bestuurders en volksvertegenwoordigers hebben bij dit complexe vraagstuk bij uitstek een verantwoordelijkheid om de indringende boodschap van Al Gore verder uit te dragen en te vertalen naar concrete maatregelen, aldus de motie.

De raad vraagt van B en W van Hoorn om in samenspraak met de gemeenteraad en de Milieudienst Westfriesland een eerste inventarisatie te maken van (potentiële) mogelijkheden om op lokaal en regionaal niveau een bijdrage te leveren. Hierbij gaat het om de verdere voorlichting aan inwoners en bedrijven en het doorvoeren van concrete maatregelen om de CO2-uitstoot terug te dringen.

Omhoog Terug Laatste wijziging van deze pagina: 7 maart 2007