Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda woensdag 7 maart

BREDA, 7 maart 2007

Nog twee aanhoudingen in steekincident Oude Vest

BREDA: De politie heeft nog twee aanhoudingen verricht in haar onderzoek naar het steekincident dinsdagmorgen in een restaurant aan de Oude Vest. Daarbij werden rond 00.30 uur twee Bredanaars (32 en 27 jaar) neergestoken. De 32-jarige man raakte zwaar gewond. Kort na de steekpartij werden al vier mannen aangehouden die in een auto wegreden.

Een 27-jarige man uit Groot Ammers werd dinsdagavond rond 23.30 uur in zijn woning aangehouden. Enkele uren later kon een 24-jarige inwoner van Schagen in zijn woonplaats worden opgepakt. Beide mannen zijn in verzekering gesteld en worden verdacht van directe betrokkenheid bij het geweldsincident. Er zullen in deze zaak nog meer aanhoudingen volgen.

De politie onderzoekt met tien rechercheurs de toedracht van de steekpartij en de rol van de zes verdachten.

Duo aangehouden na verduistering prepaidkaarten uit supermarkt

BREDA/CHAAM: De politie heeft woensdag in Breda een 21-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin, een 18-jarige vrouw uit Chaam, gedwongen te hebben prepaidkaarten te stelen bij de supermarkt in Chaam waar ze werkt. De vrouw werd dinsdag al aangehouden en bekende de verduistering. Het zou gaan om tientallen zogeheten opwaardeerkaarten voor mobiele telefoons. De eigenaar van de supermarkt kreeg enige tijd geleden argwaan en deed medio februari aangifte. De twee verdachten zijn in verzekering gesteld.

Twee aanhoudingen wegens drugsbezit

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen rond 04.45 uur een 34-jarige Rotterdammer en een 25-jarige inwoner van Servan (Frankrijk) aangehouden in verban met bezit van softdrugs. Dat gebeurde op de Waterloostraat. Surveillerende agenten zagen twee autos (een met een Nederlands kenteken, de andere met een Frans kenteken) met daarbij drie mannen staan en gingen, ook al gelet op het tijdstip, polshoogte nemen. Een van de mannen liep juist weg. Uit onderzoek werden twee tassen met henneptoppen aangetroffen in en rondom de autos. Daarop werden beide mannen aangehouden; ze zijn in verzekering gesteld. Beide autos en de softdrugs zijn in beslaggenomen. Ook werd bij de Rotterdammer een geldbedrag aangetroffen dat in beslag is genomen. De politie zoekt nog naar de derde man.

Bredanaar beroofd van mobieltje

BREDA: Een 24-jarige Bredanaar is woensdagmorgen rond 01.00 uur beroofd van zijn mobiele telefoon. Dat gebeurde op de Keizersstraat, ter hoogte van Achter de Lange Stallen. De man fietste al bellend toen een onbekende man op een fiets van achteren het mobieltje uit zijn hand trok. De Bredanaar heeft aangifte gedaan; de politie doet onderzoek en waarschuwt mensen om niet al te opzichtig te bellen op straat met hun mobiele telefoon. De hierboven werkwijze van de dief wordt vaker toegepast.

Winkeldieven aangehouden

BREDA: Een 15-jarig meisje uit Breda is woensdagmiddag rond 13.45 uur aangehouden op de Karrestraat. Een personeelslid van een warenhuis zag dat het alarm afging toen twee meisjes de poortjes voorbij liepen. Het 15-jarige meisje kon buiten op straat in de kraag gepakt worden. De winkel mist een topje en een broek, volgens de aangehouden verdachte heeft haar vriendin die gestolen. Zij is na verhoor heengezonden. De politie onderzoekt de zaak.

BREDA: Bij een supermarkt aan de Brusselstraat is woensdagmiddag rond 16.00 uur een 15-jarige jongen uit Oosterhout aangehouden. Hij probeerde twee pakjes sigaretten en een flesje aftershave te stelen. Hij is na verhoor overgedragen aan zijn ouders. Er wordt bekeken of de jongen in aanmerking komt voor doorverwijzing naar bureau HALT.

Auteur: Andre van den Hul