Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |E 10.000,- beloning voor tip in brandonderzoek Nunspeet   |
De eigenaar van de uitgebrande leegstaande boerderij pand aan de Nassaulaan in Nunspeet (hoek Hullerweg), heeft een bedrag van E 10.000,- uitgeloofd, voor de gouden tip die leidt tot de veroordeling van een verdachte die de brand in de nacht van zondag 18 februari j.l. in dit pand heeft aangestoken.

De boerderij brandde die nacht volledig uit. Niemand raakte gewond.

De brand werd in die nacht van zaterdag op zondag kort voor 02.00 uur gemeld. De brandweer kon niet voorkomen dat het pand uitbrandde en moest vanwege instortingsgevaar nog overeind staande muren omhalen. De politie heeft vanwege het vermoeden van brandstichting een uitvoerig onderzoek ingesteld waarbij onder meer speciaal opgeleide speurhonden zijn ingezet die o.a. vluchtige stoffen zoals benzine etc. kunnen waarnemen.

De politie is dringend op zoek naar getuigen die in de nacht van de brand in de buurt van de brand iets bijzonders hebben gezien. Ook tips en informatie over de brand kunnen worden gemeld via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000

De politie doet een speciale oproep voor de jongedame die het begin van de brand die nacht heeft gemeld via de buren van het brandende pand. De politie wil zo spoedig mogelijk met haar in contact komen.


---


---


---

---- --