Gemeente 's-Hertogenbosch

07-03-2007
Resultaten controle hondenbelasting 2007

`Wie een hond heeft, moet hondenbelasting betalen.' Dit kondigde de gemeente aan in de media. In korte tijd werden 642 honden aangemeld bij de afdeling Belastingen van de gemeente `s-Hertogenbosch.

Huis aan huis
In de afgelopen maanden is huis aan huis gecontroleerd of voor elke hond wel belasting betaald werd. Controleurs belden bij ruim 20.000 huizen aan. Troffen zij een hond aan waarvoor de eigenaar geen belasting betaalde? Dan kreeg hij de rekening gepresenteerd: alsnog de hondenbelasting én een boete betalen. Dit overkwam 351 eigenaren. Zij moeten samen bijna in totaal EUR 45.000,- hondenbelasting betalen en EUR 25.000 aan boetes.

Opbrengst goed besteed
De hondenbelasting is een algemene belasting. De opbrengst wordt voor allerlei doeleinden gebruikt. Een deel wordt ingezet om de overlast van honden binnen de perken te houden. Bijvoorbeeld door het schoonhouden van de stad, het aanleggen en onderhouden van diverse uitlaatroutes en uitrenvelden.

Honden aanmelden
Mensen die meer informatie willen over hondenbelasting of die alsnog een hond willen aanmelden kunnen dit doen via een formulier die is te vinden op de gemeentepagina. Als u vragen hebt of informatie wilt, neem dan contact op met de afdeling Belastingen, tel. (073) 615 54 75.