Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom woensdag 7 maart

BERGEN OP ZOOM, 7 maart 2007

Politie controleert in de strijd tegen verkeersongevallen

ROOSENDAAL: De politie heeft onlangs een analyse gemaakt van het aantal verkeersongevallen in het werkgebied van politieteam Roosendaal. Doel hiervan is het in kaart brengen van de risicogebieden, zodat de politie hierop kan anticiperen in de vorm van controles.
Uit de analyse is gebleken dat op de Antwerpseweg, Burgemeester Freijterslaan, Gastelseweg, Van Beethovenlaan en Willem Dreesweg de meeste verkeersongevallen zijn gebeurd in 2006. Met name de van Beethovenlaan, waar in 2005 85 en in 2006 79 ongelukken gebeurden, valt op door het hoge aantal ongevallen. De rest van de aantallen bevinden zich tussen de 40 en 50 ongevallen in 2006.
De politie wil de verkeersveiligheid in deze aandachtsgebieden verhogen en heeft daarom op dinsdag 6 maart de eerste zichtbare verkeerscontrole gehouden. Doel is de burgers te wijzen op de gevaren die schuilen in het overtreden van verkeersregels. Om dit te bereiken zal er regelmatig worden gecontroleerd.

Dinsdag is tussen 01.30 uur en 16.30 uur gecontroleerd op de Burgemeester Freijterslaan. Hierbij is een 68-jarige bestuurder uit Zwijndrecht aangehouden voor rijden onder invloed.
Uit een blaastest bleek dat hij had gedronken. Op het politiebureau werd hem een ademanalyse afgenomen. Hieruit kwam een uitslag van 475 ug/l. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod van 4 uur. Hierna is hij in vrijheid gesteld.

Van twee bestuurders is het rijbewijs ingevorderd omdat dit niet aan de eisen voldeed. De beide bestuurders hebben hiervoor een bekeuring ontvangen.
Een aanhangwagen voor het vervoer van vee is in beslag genomen omdat hiervoor geen eigen kenteken was afgegeven en de technische staat erg slecht was.

Een automobilist werd bekeurd omdat hij in een onverzekerd voertuig reed.

Verder zijn de volgende bekeuringen uitgedeeld:

17 x niet dragen autogordel
14 x Niet kunnen tonen rijbewijs
2 x Niet kunnen tonen kentekenbewijs
2 x Kapotte verlichting

1 x Rijden zonder rijbewijs

1 x Kentekenplaat niet zichtbaar

1 x Beslagen ruiten

1 x Losbreekreminrichting niet in orde

1 x Niet voldoen aanwijzingen ambtenaar

1 x Rijden door rood licht

Ook is gecontroleerd aan de Willem Dreesweg. Hier zijn de volgende bekeuringen uitgedeeld.

9 x Geen gordel aan
9 x Geen rijbewijs kunnen tonen

1 x Vervallen APK
3 x Verlichting niet in orde

1 x Geen kentekenbewijs kunnen tonen

Snelheidscontrole

STEENBERGEN: De politie hield op dinsdag tussen 10.25 uur en 12.30 uur een snelheidscontrole aan de Rondweg Oost. Van de 1128 passanten waren er 146 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/u, terwijl hier een maximum van 80 km/u geldt.

Politie neemt aangifte op van mishandeling

ROOSENDAAL: Een 16-jarige jongen uit Zevenbergen liep op dinsdagmiddag rond 16.00 uur over het Roselaarplein. Plotseling kwam een onbekende man aan, die hem bij zijn jas pakte en hem vervolgens duwde. De Zevenbergenaar viel hierbij tegen een aantal fietsen en bezeerde hierbij zijn arm en ribben. De dader liep hierna weg. De politie heeft aangifte van mishandeling opgenomen.

Jongen aangehouden voor heling

HALSTEREN: Een politiemedewerker zag op dinsdagavond een groepje jongeren in de Dorpsstraat. Eén van hen had een snorfiets bij zich die vermoedelijk van diefstal afkomstig was. De politie hield een
20-jarige jongen uit Halsteren aan in verband met heling. Op het moment van de aanhouding had de verdachte de snorfiets niet meer bij zich. Hij is woensdag na verhoor in verzekering gesteld. De vervolgstappen zullen worden besproken met justitie.

Meisje (15) beroofd

ROOSENDAAL: Op dinsdagavond 21.00 uur fietste een 15-jarige meisje door de Visdonktunnel, toen een onbekende man haar tegemoet liep. De man trapte tegen de fiets van het meisje, waardoor zij viel. Hierna begon hij ook haar te schoppen. De man voelde in de kleding van het meisje naar waardevolle spullen en ging er hierna vandoor. Thuis ontdekte het slachtoffer dat ze haar pinpas miste. De politie heeft aangifte van beroving met geweld opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg