Verzamelpersbericht woensdag

's-Hertogenbosch, 07-03-2007

Man aangehouden voor mishandeling

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmiddag op het Stationsplein een 37-jarige Bosschenaar aangehouden voor mishandeling. Hij zou eerder op de dag een 37-jarige man uit Ettenleur geslagen hebben. Deze mishandeling vond plaats op de Oranje Nassaulaan. De politie heeft de verdachte naar aanleiding van het opgegeven signalement bij het station aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij is inverzekeringgesteld.

Straf uitzitten

s-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagmiddag op de Stationspasserelle een 25-jarige man aangehouden. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij had nog 9 dagen gevangenisstraf open staan en werd ingesloten in het politiebureau aan de Vogelstraat. Hij is woensdagmorgen overgebracht naar het Huis van Bewaring om zijn resterende dagen uit te zitten.

Politie houdt schennispleger aan

's-Hertogenbosch De politie heeft woensdagmiddag een 40-jarige schennispleger uit Landgraaf aangehouden op de Sint Janssingel te 's-Hertogenbosch. De man had in de trein op het traject van Nijmegen naar 's-Hertogenbosch zijn geslachtsdeel getoond aan een kind. Toen de politie deze melding kreeg en hoorde dat de schennispleger in 's-Hertogenbosch was uitgestapt, keek zij samen met de spoorwegpolitie uit naar de schennispleger. Hij is even later naar aanleiding van het opgegeven signalement aangehouden op de Sint Janssingel en ingesloten voor verhoor.

Huiselijk geweld

Heusden De politie heeft dinsdagavond een 17-jarige jongen uit Heusden in zijn ouderlijk huis aangehouden. Hij had zijn vader bedreigd en in de woning vernielingen aangericht. De vader wenste vooralsnog geen aangifte te doen. De politie heeft de jongen aangehouden en ingesloten voor verhoor.


-----

's-Hertogenbosch De politie heeft dinsdagavond een 40-jarige man in zijn woning in 's-Hertogenbosch aangehouden voor huiselijk geweld. Hij zou zijn vrouw met de dood bedreigd hebben. De man bleek erg in de war. Hij is na het politieverhoor overgedragen aan de zorg van de GGZ.

Ruiten vernield, politie houdt verdachte aan

Boxtel De politie heeft dinsdagavond een 16-jarige jongen uit Boxtel aangehouden op de Europalaan. Hij zou meerdere ruiten vernield hebben op La Salle en op de Schijndelseweg. Op de Europalaan stond hij met een schop te zwaaien. De politie heeft hem daar aangehouden en vervolgens ingesloten voor verhoor.

Man bedreigt ex-vriendin

Schijndel De politie heeft dinsdagavond een 35-jarige man in zijn woning in Schijndel aangehouden voor vernieling en bedreiging. De verdachte had eerder op de avond zijn 31-jarige ex-vriendin bedreigd en een deuk in haar auto geschopt. De vrouw deed hiervan aangifte bij de politie die de verdachte heeft aangehouden en ingesloten voor verhoor. Hij is inverzekeringgesteld.

Motorrijder onderuit

Zeeland Een 48-jarige motorrijder uit Uden is dinsdag in de namiddag op de Bergmaas gewond geraakt toen hij met zijn motor kwam te vallen. Onderweg naar huis gleed de motorrijder vlak voor de rotonde Provincialeweg-Zuid/Bergmaas/Peelweg onderuit. Vermoedelijk omdat er olie op het natte wegdek lag. Het ambulancepersoneel heeft de motorrijder, die gewond raakte aan hoofd en nek, onderzocht en daarna overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen.

Politie onderzoekt fraudezaak

Oss De politie heeft dinsdagmorgen een 40-jarige vrouw uit Oss op het politiebureau in 's-Hertogenbosch aangehouden voor fraude. De vrouw meldde zich daar op verzoek van de politie. Maandagmorgen werd in deze zaak ook al een 39-jarige Ossenaar in zijn woning aangehouden en op 26 februari werd in een soortgelijke zaak een 37-jarige Ossenaar aangehouden. Op de bankrekeningen van de verdachten vonden meerdere frauduleuze overboekingen plaats. De bank deed hiervan aangifte bij de politie. De politie heeft de verdachten aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het onderzoek duurt voort.

Man en vrouw aangehouden op politiebureau

Oss De politie heeft dinsdagavond een 20-jarige man en een 24-jarige vrouw uit Oss aangehouden op het politiebureau aan de Raadhuislaan voor mishandeling en bedreiging van een 36-jarige Ossenaar. De politie had met de betrokkenen een afspraak op het bureau om te bemiddelen naar aanleiding van een eerdere bedreiging op 16 januari. Tijdens het gesprek liepen de gemoederen hoog op en werd de 36-jarige Ossenaar wederom bedreigd en mishandeld. De politie heeft de partijen gescheiden en de 20-jarige man en 24-jarige vrouw aangehouden en ingesloten voor verhoor. Aanleiding ligt in de relationele sfeer.

Politie houdt inbreker aan

Oss De politie heeft dinsdagavond op de Doorneindstraat een 48-jarige Bosschenaar aangehouden voor inbraak. De politie kreeg omstreeks 18.30 uur de melding dat er in een schuur werd ingebroken aan de Doorneindstraat in Oss. De politie ging direct ter plaatse en trof de verdachte daar aan, die zijn auto had volgeladen met gereedschap dat uit de schuur ontvreemd was. De 53-jarige eigenaar deed hiervan aangifte bij de politie. De Bosschenaar werd op heterdaad aangehouden en is inverzekeringgesteld. Op 2 maart werd in dezelfde schuur ingebroken. Hierover zal de verdachte ook gehoord worden.

Man aangehouden voor bedreiging en stalking

Veghel/Rijkevoort De politie heeft dinsdagmorgen op het Stadhuisplein een 32-jarige man uit Veghel aangehouden voor stalking. Tussen 15 februari en 28 februari zou hij een 26-jarige vrouw uit Rijkevoort lastig gevallen hebben per telefoon. Ook zou hij haar bedreigd en geslagen hebben en haar auto vernield hebben. De vrouw deed hiervan op 27 februari aangifte bij de politie die vervolgens een onderzoek startte wat leidde tot de aanhouding van de verdachte. Hij is inverzekeringgesteld.