Politie Midden- en West Brabant

Drie verdachten aangehouden voor bezit verdovende middelen

BERGEN OP ZOOM, 7 maart 2007

In het onderzoek van de unit Zware Criminaliteit naar de criminele groepering die in Bergen op Zoom verantwoordelijk zou zijn voor veel drugsoverlast, heeft het Courage-team vandaag drie aanhoudingen verricht. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Inmiddels heeft de recherche ook de grote hoeveelheid geld en hash en hennep geteld en gewogen: in totaal is zon 350.000 euro aan contant geld in beslag genomen en iets meer dan 200 kilo aan hasj en hennep.

De aangehouden verdachten zijn een man van 47 jaar en twee vrouwen van 41 en 53 jaar oud, alledrie afkomstig uit Bergen op Zoom. Zij worden verdacht van witwassen en bezit van verdovende middelen. De drie verdachten bewonen twee van de panden die vorige week dinsdag werden doorzocht tijdens de grote recherche-actie van de politie Midden en West Brabant.

De unit Zware Criminaliteit hield tijdens de bijzonder omvangrijke actie op dinsdag 27 april al 27 verdachten aan en doorzocht 35 locaties in Bergen op Zoom en omgeving. In verschillende panden werden (grote) geldbedragen aangetroffen met een totale waarde van zon 350.000 euro. Ook werd in totaal 200 kilo hasj en hennep in beslag genomen.

Bij het onderzoeksteam zijn vorige week via M. (0800-7000) verschillende anonieme tips van burgers binnengekomen. Op grond van één van deze tips is vorige week donderdag nog een loods in Steenbergen doorzocht. In de loods is een kleine hoeveelheid hennep aangetroffen en verschillende spullen die duiden op de productie van hennep. De spullen zijn in beslag genomen.

De unit Zware Criminaliteit en het Courage-team werken in dit onderzoek intensief samen om zowel de overlast door de illegale verkoop van drugs terug te dringen als de groepering aan te pakken die met illegale activiteiten verantwoordelijk is voor deze overlast.

Auteur: Manon Erkens