KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

7-3-2007

Op koers voor Beijing

Het Watersportverbond en Delta Lloyd zijn tot een uniek partnership gekomen. De Olympische zeilkernploeg zal tot en met de Olympische spelen van 2008 in Beijing varen onder de naam Delta Lloyd Kernploeg.

Pieter Keizer, bestuurslid van het Watersportverbond: Deze stap is erg belangrijk voor de zeilsport. We hebben een zeer sterke en kansrijke kernploeg, die een grote commerciële waarde heeft. De overeenkomst met Delta Lloyd bevestigt dat.

Voor zowel het Watersportverbond als voor Delta Lloyd is het
partnership een duidelijke en logische stap. Alert, professioneel, eigenzinnig en diepgravende kennis zijn een aantal eigenschappen die bij beide partijen goed passen.

Namens Delta Lloyd zei Erica Blom, Directeur Marketing en Verkoop; Wij ondersteunen wedstrijden van de Olympische zeilkernploeg al jaren. Met de nieuwe positionering van Delta Lloyd is de stap om nadrukkelijker de kernploeg te ondersteunen een logische.

Team Delta Lloyd bestaat uit de klassen 470 Dames (wereldkampioenen Marcelien de Koning en Lobke Berkhout), 470 Heren (Sven en Kalle Coster), Yngling (Annemieke Bes, Marije Kampen, Marije Faber, Floortje Hendrikse, Janneke Hin, Petronella de Jong, Mandy Mulder, Brechtje van der Werf, en Renee Groeneveld), RS:X (wereldkampioen Casper Bouman en Joeri van Dijk) en sinds kort ook de Finn (Jan Pieter Postma).

Onder leiding van bondscoach Jaap Zielhuis bereidt Team Delta Lloyd zich de komende anderhalf jaar voor op de Olympische Spelen van 2008 in Beijing.

E-mailadres:fanny.vanleeuwen@trefpunt.nl