Gemeente Heemskerk


woensdag, 07 maart 2007

Wethouder Odd Wagner ontvangt debuutroman Heemskerkse schrijfster

HEEMSKERK - Op woensdag 7 maart ontving wethouder Odd Wagner het eerste exemplaar van het debuut van de in Heemskerk wonende schrijfster Maria Genova. Haar debuut heeft de intrigerende titel 'Communisme, sex en leugens'. In een volle boekhandel Stumphius presenteerde Maria Genova haar boek; de aanwezigen konden een gesigneerd exemplaar op de kop tikken.

Wethouder Wagner met schrijfster Maria Genova

Overigens was het niet helemaal het eerste exemplaar. Op dinsdag 6 maart had zij in Den Haag al een exemplaar aan de SP-politicus Jan Marijnissen overhandigd.

Communisme, sex en leugens biedt een scherpe en humoristische observatie van het leven in een communistisch land. Het is het verhaal van een jonge vrouw, die het versieren van mannen tot in de puntjes perfectioneert. Haar soms absurde avonturen vinden in Bulgarije en Rusland plaats, met als achtergrond het wankelende communistische regime, aldus de flaptekst van het boek.

Maria Genova werd in 1973 in Bulgarije geboren. Al na één jaar in Nederland werkte ze als freelancejournaliste voor het Noordhollands Dagblad. Inmiddels heeft ze duizenden publicaties in Nederlandse kranten en tijdschriften.


---