EVD

07.03.2007

Argentinië: verplichte bankgarantie Argentijnse importeurs en exporteurs
---

Met ingang van 1 maart 2007 is het voor in Argentinië gevestigde importeurs en exporteurs verplicht om een bankgarantie van 30.000 Argentijnse pesos te stellen ten gunste van de nationale belastingdienst AFIP en gericht op de actualisering van het bestaande Register van Importeurs en Exporteurs. Doel van deze maatregel is het vastleggen van de kredietwaardigheid van de betreffende ondernemingen. De voorwaarden voor vrijgave van de garantie zijn vastgelegd in deel II van annex III van algemene resolutie 2220/07. Als een bedrijf uit het register treedt, dan wordt de borg voor een periode van vijf jaar vastgezet.
De Nederlandse ambassade in Buenos Aires roept in Argentinië gevestigde Nederlandse importeurs en exporteurs op zich aan te melden bij de ambassade als zij hinder ondervinden van genoemde resolutie. Met behulp van die informatie kan eventueel samen met andere landen actie worden ondernomen richting de Argentijnse autoriteiten. Dat kan het best via e-mail: bue-ea@minbuza.nl.
De officiële tekst van de resolutie vindt u op: http://infoleg.mecon.gov.ar/infolegInternet/verNorma.do?id=125655 Zie ook:
Argentinië: invoerreglementering

---

Bron: Nederlandse ambassade te Buenos Aires