dotMobi zal in maart 15 extra namen veilen

23.02.2007 / 13:27 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Dotmobi

Dotmobi

dotMobi zal in maart 15 extra namen veilen

DUBLIN, Ierland en WASHINGTON, February 23 /PRNewswire/ --


- Zeer gewilde .mobi-namen zullen geveild gaan worden, wat het momentum en de ontwikkeling van nieuwe mobiele content voortzet

Onmiddellijk na een succesvolle veiling in 2006, toen .mobi-domeinnamen voor in totaal iets minder dan US$400.000 verkocht werden, maakt dotMobi 15 extra namen beschikbaar via een veiling.

dotMobi is van plan om op 7 maart een beperkte groep domeinen te veilen op T.R.A.F.F.I.C. WEST 2007 in Las Vegas. De .mobi-namen die gepland zijn voor de veiling zijn: "airfare," "areacodes," "cam," "casinos," "creditscore," "directions," "eat," "libre," "loancalculator," "models," "newmusic," "pics," "pizza," "realestate" en "singles." Deze selectie van namen kan naar goeddunken van dotMobi veranderd worden.

Deze namen komen bij de 400.000 .mobi-domeinen die sinds General Registration op 11 oktober 2006 begon, geregistreerd staan.

"Afgelopen oktober kwamen door de T.R.A.F.F.I.C.-veiling drie .mobi-domeinen in de Top 15 van opkomende domeinverkopen in 2006. De vraag naar deze domeinen toonden de opwinding van de sector met betrekking tot mobiele content aan," zei Neil Edwards, CEO van dotMobi. "We verwachten dat deze lijst met 15 namen een gelijke, zoniet grotere vraag aantrekt. En met ons assortiment gratis hulpmiddelen en ontwikkelingspartners zal het bouwen van content achter deze namen een simpel en betaalbaar voorstel voor de kopers zijn."

Hij voegde eraan toe: "Maar belangrijker is nog dat de verkoop van deze 15 zeer gewilde namen dotMobi in staat stelt om voortdurende initiatieven te financieren voor de gemeenschappen van webontwikkelaars en leveranciers van content, zoals ons ontwikkelaarsforum op dev.mobi en het gratis hulpmiddel voor het testen en melden van mobiel gemak op ready.mobi."

De lijst met Premium Names van dotMobi is een compilatie van vaak gebruikte woorden en zinnen die dotMobi heeft gereserveerd voor billijke toekenning als alternatief voor de traditionele "wie het eerst komt, het eerst maalt"-procedure. Deze namen zullen in groepen worden verdeeld tot aan 2008 door gebruik te maken van zowel een veiling als Request for Proposals-processen (RFP).

Voor meer informatie over .mobi-domeinen en hoe .mobi-domeinen te registreren, zie pc.mtld.mobi. Bezoek de dotMobi-blog op blog.mobi.

Kom meer te weten over het evenement T.R.A.F.F.I.C. WEST 2007 en de veiling op www.targetedtraffic.com/index.html.

Over dotMobi

dotMobi (de informele naam van mTLD Top Level Domain, Ltd.), een joint-venturebedrijf in Dublin, Ierland, dat kantoren heeft in Washington DC en Beijing, leidt de ontwikkeling van internetgebruik van mobiele telefoons met de .mobi-domeinnamen. Als enige onder providers van domeinnamen verzekert dotMobi dat rond .mobi ontwikkelde diensten en sites geoptimaliseerd zijn voor gebruik door mobiele apparaten. On-the-go-consumenten kunnen erop vertrouwen dat een internetsite of -dienst vanaf hun mobiele apparaat zal werken, wanneer het .mobi-adres wordt gebruikt.

dotMobi wordt ondersteund door leidende mobiele operateurs, producenten van netwerken en apparaten en leveranciers van internetcontent, waaronder Ericsson, GSM Association, Hutchison 3, Microsoft, Nokia, Orascom Telecom, Samsung Electronics, Syniverse, T-Mobile, Telefonica Moviles, TIM en Vodafone. dotMobi is ook sponsor van Mobile Web Initiative van W3C.

Neem voor meer informatie contact op met:
Vance Hedderel
dotMobi (mobile Top Level Domain, Ltd.)

+1-703-485-5563
vhedderel@mtld.mobi

Danielle Siemon
A&R Edelman Public Relations

+1-650-762-2947
danielle.siemon@edelman.com

Website: www.dotmobi.mobi
www.targetedtraffic.com/index.html

Contact:

Vance Hedderel van dotMobi (mobile Top Level Domain, Ltd.), +1-703-485-5563, vhedderel@mtld.mobi; Danielle Siemon van A&R Edelman Public Relations,
+1-650-762-2947, danielle.siemon@edelman.com, voor dotMobi