Ingezonden persbericht


Laatste activiteiten referendum RijnGouwelijn

Woensdag 7 maart a.s. geven de inwoners van Leiden hun mening over de RijnGouwelijn. Gelijktijdig met de verkiezingen voor Provinciale Staten wordt het referendum RijnGouwelijn in Leiden gehouden. In de laatste dagen naar het referendum toe zijn er nog diverse activiteiten.

Infotram referendum RijnGouwelijn
Op het Stationsplein voor de Kamer van Koophandel staat de Infotram Referendum RijnGouwelijn. In de Infotram wordt informatie verstrekt over de RijnGouwelijn en hebben de voor- en tegenstanders een plaatsje om hun argumenten naar voren te brengen. De openingstijden zijn zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur en maandag tot en met woensdag van 7.00 tot 19.00 uur. De Infotram zal in de nacht van 7 op 8 maart weer worden afgebroken.

Informatiemarkt Stichting 55+
De Stichting 55+ in Leiden organiseert een informatiemarkt met stands van voor- en tegenstanders en met verschillende sprekers. De markt wordt gehouden tussen 11.00 en 16.00 uur in Het Leidse Volkshuis aan de Apothekersdijk 33a.

Uitslagenavond
Op de avond van het referendum wordt een speciale uitslagenavond georganiseerd in de Pieterskerk, Pieterskerkhof 1a. Tijdens de avond zullen zowel de uitslagen van het referendum als de verkiezing van Provinciale Staten ruim aandacht krijgen. Burgemeester H.J.J. Lenferink zal naar verwachting rond 22.30 uur de uitslag van het referendum RijnGouwelijn bekendmaken.

Debatavond 5 maart geannuleerd
De eerder aangekondigde laatste debatavond op 5 maart zal niet doorgaan.

Meer informatie over het Referendum RijnGouwelijn is te vinden op www.referendumrgl.nl. Op deze website is alle officiële informatie over het referendum te vinden, kan de referendumwijzer worden ingevuld en staan verwijzingen naar websites van voor- en tegenstanders.

Nadere informatie:
Eric Seugling, Bureau Communicatie, tel. (071) 516 5118


---- --