LLiNK

P E R S B E R I C H T
DESMET LIVE OP RADIO 5

woensdag 7 maart 2007
18.00 - 19.50 uur

Radio-café met presentatrice Dieuwertje Blok en gasten over kunst, cultuur, politiek en maatschappij. Live vanuit café Desmet in Amsterdam.
---

Mama Cash - Nancy Kamperveen van Mama Cash is vanavond te gast in de uitzending. Mama Cash ondersteunt nationaal en internationaal initiatieven van vrouwen die baanbrekend en vernieuwend werk verrichten. De organisatie is er van overtuigd dat maatschappelijke verandering begint bij vrouwen, en zoekt daarom continu naar vrouwen met visie en moed. Zij die een voorbeeld zijn voor anderen. Tijdens de vooravond van 'Internationale Vrouwendag' praat Dieuwertje Blok met Kamperveen over haar drijfveren.

Heksenjacht - Ook te gast is de Vlaamse schrijfster Kristien Hemmerechts. Voor het Nationale Toneel heeft Hemmerechts het stuk 'The Crucible' van Arthur Miller vertaald. Deze voorstelling wordt nu in de theaters gespeeld als 'Heksenjacht'. Dit is een psychologische thriller en een meeslepend rechtbankdrama in één. Een moderne klassieker die in deze tijd van oplevend religieus fundamentalisme, niets aan zeggingskracht heeft verloren sinds Miller het in 1953 heeft geschreven.

Vaste onderdelen

Buitenlandse correspondenten - De Amerikaanse journalist Douglas Heingartner praat afwisselend met enkele buitenlandse collega's over LLiNKe thema's in de actualiteit. Zo kregen we eerder een Zwitserse visie op de varkensflat, hoorden we hoe Duitsers dachten over ons Generaal Pardon en kregen we een Poolse kijk op mensenrechten in Europa.

De huisbioloog - Kees Moeliker komt regelmatig langs in Desmet Live om als huisbioloog wetenswaardigheden en nieuwtjes uit de wereld van de natuur te bespreken. Ook neemt Kees elke keer een onwaarschijnlijk onderzoek mee.

De Eerste Bladzijde - In de nieuwe rubriek 'De Eerste Bladzijde' wordt de eerste bladzijde voorgelezen van een roman, verhalen- of poëziebundel die dezelfde week verschijnt.

Live-muziek - De muziek wordt vanavond verzorgd door Eilander, een muzikaal project van Marcus Bruystens. Eilander is van alles en nog wat, soms solo met akoestische singer-songwriter muziek, soms funky, noisy en psychedelisch met een vijfmansband.

Elke werkdag is er live-uitzending van 18.00-19.50, afwisselend verzorgd door LLiNK, Humanistische Omroep en IKON. Zie www.desmetlive.nl. U bent van harte welkom Desmet Live bij te wonen in café Desmet, Plantage Middenlaan 4a, Amsterdam (nabij Artis).

Desmet Live is een programma van LLiNK , de Humanistische Omroep en IKON. Met haar programma's wil LLiNK kijkers en luisteraars inspireren een bijdrage te leveren aan een vrije, eerlijke en duurzame wereld. LLiNK zendt uit op Nederland 2 en 3, Radio 1, 3FM, Radio 5 en www.LLiNK.nl.


---

EINDE PERSBERICHT




LLiNK