Gemeente Nederweert

Datum
7 maart 2007

---

Optochtvolgorde Kinder-OLS bekend

Drukbezochte voorIichtingsbijeenkomst Kinder-OLS

Op 5 maart werd een voorlichtingsbijeenkomst gehouden over het Kinder-OLS, dat op 22 juni in Nederweert georganiseerd wordt. De bijeenkomst was bedoeld voor de contactpersonen van de deelnemende scholen en de begeleidende schutterijen. Tevens vond de loting plaats van de optochtvolgorde van het Kinder-OLS.

Maar liefst 17 scholen hebben zich aangemeld voor deelname aan het Kinder-OLS. De bijeenkomst, die gehouden werd in het OLS-CentrUM in Nederweert, was dan ook drukbezocht. 'Het is schitterend te zien dat zoveel scholen zich gemeld hebben voor dit evenement', aldus Sjef Bongers van de commissie Kinder-OLS van de Stichting OLS Nederweert 2007.

Doel
Doel van de bijeenkomst was het informeren over allerhande aspecten die met het Kinder-OLS te maken hebben. Aan de orde kwamen: de route van de Kinder-OLS-optocht, de schoolyell, het schieten en de jurering. Wat het laatste betreft: de scholen worden in de optocht beoordeeld op het mooiste geheel, de mooiste bordjesdrager, de mooiste en/of beste tamboer-maître en de school-yell. Tijdens de terreinwedstrijden gaat het om het Koningspaar, de marketentsters, de vaandeldragers en uiteraard het schieten; dit laatste gebeurt met windbuksen onder begeleiding van buksmeesters. Een ander belangrijk aspect van de voorlichtingsbijeenkomst was de kennismaking tussen de deelnemende scholen, en de vertegenwoordigers van de schutterijen die hen bij het Kinder-OLS gaan begeleiden.

Loting volgorde
Net als bij het grote OLS is ook voor het Kinder-OLS de volgorde van deelname van belang. Tijdens de bijeenkomst vond dan ook de loting plaats. Ber Moonen, voorzitter van de Stichting OLS Nederweert 2007, trok de nummers voor de volgorde. Een overzicht van de deelnemende scholen in volgorde waarop ze deelnemen staat op de site www.ols2007.nl. Hierin staat tevens achter elke school de naam van de schutterij die de school begeleidt.

Wisseltrofee 'het Ummeke'

Het Kinder-OLS vindt dit jaar voor de derde keer plaats . Ook dit jaar zal het een spectaculaire schuttershappening worden voor de jeugd in de basisschoolleeftijd. Dit jaar heeft het Kinder-OLS voor het eerst een bronzen wisseltrofee voor de winnaar. Deze gaat naar de school met het hoogste puntenaantal voor alle wedstrijdonderdelen samen. De wisseltrofee, het Ummeke, wordt gemaakt door kunstenaar Pierre Habets in samenwerking met leerlingen van basisschool De Bongerd uit Nederweert en basisschool De Helibel uit Sint-Huibrechts-Lille


____________