Cap Gemini Nederland



PERSBERICHT

Utrecht, 6 maart 2007

Capgemini Treasury Systems Survey 2007: aan goede totaaloplossingen geen gebrek

Sector is in beweging; leveranciers bundelen hun krachten, financiële sector heroverweegt en vervangt treasury-systemen

Uit de vandaag verschenen `Treasury Systems Survey 2007' blijkt dat de financiële sector in Europa volop keuze heeft bij de zoektocht naar een goed softwarepakket om het treasurybeleid te ondersteunen. In het onderzoek zijn 12 pakketten van 11 verschillende leveranciers op hun merites beoordeeld. De Treasury Systems Survey gaat voorts dieper in op trends in de sector. Kostenreductie, globalisering en compliancewetgeving blijken alle van grote invloed op het financiële landschap.

Volgens onderzoekers Henk Dekker en Erik van Druten (principal en managing consultant) toont het onderzoek aan dat er in Europa bepaald geen gebrek is aan goede pakketten, die gezamenlijk alle aspecten van het financiële segment bestrijken.

Uit het trendonderzoek blijkt dat veel grote banken bezig zijn met vervanging van de financiële systemen, of dit in elk geval op de agenda hebben staan. Een aantal banken neemt bovendien een transformatie naar Business Process Outsourcing in overweging, of hebben dat traject al afgerond. Deze veranderingszin wordt gedreven door ontwikkelingen als kostenreductie, globalisering en compliancewetgeving (SOX, Basel II en MiFID). Ook het snelgroeiende fenomeen e-trading heeft consequenties voor zowel business en IT.

Behalve in de banksector zelf is het ook aan leverancierskant onrustig. De meest in het oog springende ontwikkeling van het afgelopen jaar was de aankondiging van Wall Street Systems en Trema dat zij samen verder gingen onder de naam Wall Street Systems.

Het volledige rapport kan gratis worden opgevraagd door een email te sturen naar pbs@capgemini.com, onder vermelding van `Treasury Systems Survey 2007'.

PERSBERICHT

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. Daarbij werkt de onderneming op een onderscheidende manier samen met haar klanten aan het behalen van snellere, betere en meer duurzame resultaten: de Collaborative Business Experience. Deze innovatieve samenwerking krijgt vorm door een sterk netwerk van technologiepartners, bewezen methoden en hulpmiddelen en een sterk op samenwerking gerichte mentaliteit in de dagelijkse praktijk. Hiermee helpt Capgemini organisaties om nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen en de mogelijkheden van technologie optimaal te benutten. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 68.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2006 een omzet van 7,7 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.nl.capgemini.com .

EINDE PERSBERICHT