Time : 13:26:39
Date : 07 March 2007

Sender Name: NEC Philips Unified Solutions NV

NEC PHILIPS BIEDT UNIEKE GEPERSONALISEERDE MICROSOFT-OPLOSSINGEN AAN VOOR UNIFIED COMMUNICATIONS & COLLABORATION

07 Maart 2007

Brussel, Maart 2007: NEC Philips Unified Solutions (NEC Philips) heeft aangekondigd dat het werkt aan verschillende unieke gepersonaliseerde Microsoft-oplossingen voor Unified Communications &
Collaboration in heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Deze vergevorderde projecten versterken de knowhow van het bedrijf en zijn engagement om gepersonaliseerde oplossingen te implementeren op basis van Microsoft's uitgebreide portefeuille inzake Unified Communications & Collaboration, met inbegrip van Office Communications Server (OCS) en Exchange 2007. NEC Philips is een Microsoft Gold Partner die zich specialiseert in gebruikersgerichte technologieën voor communicatie en samenwerking in real-time. Dankzij dit partnership kan NEC Philips uitgebreide en praktische oplossingen aanbieden aan zowel kleine als grote ondernemingen, zodat ze kunnen tegemoetkomen aan de commerciële en economische vereisten van hun activiteiten, zowel vandaag als in de toekomst.

NEC Philips kan bogen op sterke capaciteiten op het vlak van businessconsultancy, implementatie, integratie en ondersteuning. NEC Philips beschikt over een gespecialiseerde afdeling Unified Communications & Collaboration Solutions, die bestaat uit door Microsoft gecertificeerde consultants die actief zijn in de hele EMEA-regio. Zowel klanten als partners profiteren van NEC Philips' jarenlange ervaring met de terbeschikkingstelling van oplossingen voor communicatie en samenwerking in real-time, die zowel kleine als middelgrote en grote ondernemingen in de privé- en overheidssector rijke functionaliteit bieden.

Als Microsoft Gold Partner implementeert NEC Philips oplossingen zoals LCS/OCS, Exchange 2007, Unified Messaging met spraakintegratie en aanverwante Microsoft-oplossingen voor communicatie en samenwerking. Deze oplossingen worden geïntegreerd in IP-, hybride en TDM-telefoniesystemen, niet alleen van NEC Philips zelf, maar ook van een brede waaier van andere leveranciers. Deze oplossingen bieden mogelijkheden voor beheer op afstand van de telefoniesystemen, evenals volwaardige SIP-connectiviteit en een brede waaier van handige uitbreidingen van Microsoft's Office Communicator Client, zoals Professional Operator, contactcenterfunctionaliteit en Mobile Messaging.

De volgende geïntegreerde oplossingen zijn vandaag verkrijgbaar:

Office Communicator Client met uitgebreide telefonie-integratie Verstrekt uitgebreide telefonie-informatie zoals telefoonboek, lijst van gemiste, beantwoorde/onbeantwoorde oproepen en telefoonstatus (zoals oproepdoorschakeling).

Office Communicator Client met operatorfunctionaliteit Verbindt bellers door, handelt berichten af en zoekt personeel op via één enkele Communicator Client, ondersteund door intuïtieve pictogrammen, een uitgebreide namenlijst, verschillende berichtgevingsopties, verschillende wachtrijen en functies zoals break-in, niet storen en lijn reserveren - zonder dat er overzichten veranderd moeten worden of afzonderlijke clients gebruikt moeten worden op een PC-scherm.

Office Communicator Client met contactcenterfunctionaliteit Integreert businesstoepassingen, zoals CRM (Customer Relationship Management), ERP (Enterprise Resource Planning) en helpdesktoepassingen en spraakcommunicatie in e-mail en webcontacten, met toevoeging van tekstberichten, veilige IM en rijke agenda-integratie.

Mobile Messaging
Biedt veilige IM en rijke aanwezigheidsinformatie op mobiele toestellen, zoals DECT-telefoons, PDA's, Smartphones en Windows Mobile-toestellen, evenals naadloze integratie met Communicator Web Access Server en Windows Active Directory. Via Microsoft's Communicator Mobile (COMO) Client op PDA's, Smartphones of Windows Mobile-toestellen hebben de gebruikers rechtstreeks toegang tot de telefoongids van het bedrijf en zien ze onmiddellijk wie online of Out-of-the-Office is.

Tot de eerste klanten van NEC Philips die de op Microsoft gebaseerde Unified Communications & Collaboration-oplossingen gebruiken, behoren de Universiteit van Nottingham en Ministry of Sound (VK), de Amsterdam Arena (stadion van Ajax in Nederland), de Deense Pedagogische Universiteit en Marks Kommun (lokale overheid, Zweden).

Zig Serafin, General Manager Microsoft Unified Communications Group, loofde NEC Philips Unified Communications voor zijn toewijding om deze reeks mijlpalen te bereiken, en zei het volgende: "Nadat NEC Philips vorig jaar de status van Microsoft Gold Certified Partner bereikte, werd het bedrijf al snel erkend als systeemintegrator op EMEA-niveau. NEC Philips is een leider die klanten helpt om de voordelen van Exchange 2007 Unified Messaging en Office Live Communications Server optimaal te benutten als sleutelelementen voor Unified Communications."

Burg de Man, Senior Vice President van NEC Philips Unified Solutions en hoofd van de afdeling Unified Communications, zei: "We werken al sinds de aankondiging van Live Communications Server 2005 samen met Microsoft, en we stellen het potentieel van deze markt enorm op prijs. We zijn ervan overtuigd dat Unified Communications &
Collaboration de komende vijf jaar garant zal staan voor een competitief businessvoordeel en aanzienlijke
productiviteitverbeteringen."

Over NEC Philips Unified Solutions
NEC Philips Unified Solutions (NEC Philips) is een toonaangevende leverancier van VoIP- en datacommunicatieoplossingen voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen in de privé- en overheidssector. NEC Philips, met hoofdzetel in de Nederlandse stad Hilversum, heeft kantoren in heel EMEA en is een 60:40 joint venture tussen NEC Corporation en Koninklijke Philips Electronics. NEC Philips kan bogen op meer dan 50 jaar ervaring met de aanbieding van oplossingen voor draadloze diensten, gebundelde communicatie-, spraak- en datadiensten en professionele diensten die bedrijven een toegevoegde waarde bieden op basis van hun technologie. Meer informatie is beschikbaar op www.nec-philips.com

Over Microsoft
Microsoft (Nasdaq "MSFT"), opgericht in 1975, is de wereldleider inzake software, diensten en oplossingen die mensen en ondernemingen helpen om hun maximaal potentieel te realiseren.

Voor meer informatie
Birgit Roels
NEC Philips Unified Solutions
E-mail: birgit.roels@nec-philips.com
www.nec-philips.com/be