Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Van den Ende & Deitmers neemt belang in Bright

AMSTERDAM 7 maart 2007 -Het Crossmedia Fund van Van den Ende & Deitmers, de venture capital maatschappij van Joop van den Ende en Hubert Deitmers, neemt een belang van 31% in TechMedia B.V., de uitgever van het crossmediale platform Bright.

TechMedia, gevestigd in Amsterdam, omvat Bright Magazine, Bright.nl, BrightLive & Bright.TV. Bright publiceert over internet, elektronica, gear, gadgets en auto's, maar zoekt ook de tech-factor op in design, media, industriële vormgeving, wetenschap, architectuur en zelfs mode. Het magazine heeft een oplage van 25.000. Bright.nl trekt ruim 210.000 bezoekers per maand en sinds 2006 organiseert Bright ook BrightLive, een techlifestyle playground & expo over technology, design & style. Vanaf het tweede kwartaal van 2007 gaat Bright.TV van start, het digitale kanaal met short format videoseries.

Internationale expansie
Volgens Hubert Deitmers, managing partner bij Van den Ende & Deitmers is Bright uniek gepositioneerd. 'Bright is een van de weinige platforms dat daadwerkelijk crossmediaal is opgebouwd, een doordachte combinatie van tijdschrift, IP-TV, community-portal en event. De bedrijfsonderdelen zijn zelfstandig succesvol, maar mooier is dat ze elkaar versterken. De enorme gedrevenheid en visie van Oscar Kneppers, die eerder ook met succes Emerce heeft opgericht, spreekt ons zeer aan. TechMedia heeft, mede door de inbreng van andeelhouder Annemarie van Gaal, één van de oprichters van de succesvolle Russische uitgeverij Independent Media, een ijzersterke uitgangspositie voor verdere expansie.

TechMedia-oprichter en Bright-uitgever Oscar Kneppers: 'In twee jaar tijd zijn we met Bright als crossmedia-merk een heel eind gekomen. Maar we willen verder, er kan nog zoveel meer met Bright. Internationale distributie lonkt en met de komst van ons digitale kanaal Bright.TV en de vergevorderde plannen voor een televisieprogramma kunnen we ons geen sterkere partner wensen dan Van den Ende & Deitmers. Publishing bárst van de kansen: Je moet als uitgever deelnemer durven zijn, temidden van je lezers, bezoekers, kijkers en aanbieders. En dat is waar Bright zich graag laat zien: middenin de markt voor de innovatieve lifestyle. Met onze aandeelhouders kunnen we onze groei-ambities daarin verder realiseren".

Over Van den Ende & Deitmers
Van den Ende & Deitmers is een venture capital maatschappij die via het Crossmedia Fund en het Crossborder Fund met passie investeert in West-Europese bedrijven met internationale groeipotentie. Het Crossmedia Fund is een zogeheten sectorfonds dat zich concentreert op investeringen in Content, Social Networks, E-commerce en ICT Services. Het Crossborder Fund investeert daarentegen, ongeacht de sector, in gevestigde bedrijven die in de thuismarkt hun positie hebben bewezen en internationaal willen expanderen. Eerder werden belangen genomen in de televisieproducent Eyeworks, de ontwikkelaar van interactieve televisieformats Fruitlounge Media en de dienstverlener op het gebied van Business Proces Outsourcing Unamic.

---------------------


Ingezonden persbericht