Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort
Woensdag 7 maart t/m vrijdag 16 maart februari 2007

Woensdag 7 maart
12.00 uur
Wethouder Kruyt bezoekt de bijeenkomst van de NMNH (Nederlandse Maatschappij voor Nijverheid en Handel). Spreker deze middag is de heer J. van Dommelen, directeur Jochems Theaters. In zijn voordracht zal hij een brug slaan tussen het thema van vorig jaar "Cultuur en Maatschappij en het thema van dit jaar "Diversiteit". Locatie: Dierenpark Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 224 te Amersfoort.

17.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en wethouder Kruyt bezoeken de sponsorbijeenkomst georganiseerd door de Stichting Dias Latinos. Wethouder Kruyt spreekt over het belang van Dias Latinos, het Latijns-Amerikaanse muziekfestival. Locatie: Berghotel, Utrechtseweg 225 te Amersfoort.

Donderdag 8 maart
09.30 uur
Wethouder Eerdmans zal aan een klas van het Meridiaan College een exemplaar van de DVD van Al Gore "An inconvenient truth" overhandigen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle scholen (middelbaar onderwijs) in Amersfoort de DVD zullen ontvangen. Locatie: Meridiaan College 't Hooghe Landt, Parelhoenstraat 4 te Amersfoort.

12.00 uur
Wethouder Eerdmans opent het 'Vrouw en Kind Centrum Amersfoort'. In dit project werken NVA, SOVEE, SWA en de gemeente Amersfoort samen aan kansen voor vrouwen in Amersfoort. Locatie: Van Assenraadstraat 2 te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Van Daalen opent de fototentoonstelling 'Portret van mijn wijk'. Locatie: Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

18.30 uur
Wethouder Eerdmans verricht de aftrap van het 20 stedenplan van St. Planet Prosperity. Onderdeel hiervan is o.a. dat de film van Al Gore "An inconvenient truth" vanaf 8 maart gedurende 4 weken elke avond gratis vertoond zal worden. Locatie: Grand Theater, Snouckaertlaan 38 te Amersfoort.

20.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent de feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de internationale vrouwendag. Locatie: Raadszaal, Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Vrijdag 9 maart
13.30 uur
Wethouder Kruyt neemt deel aan het symposium 'De Januskop van het recht'. Locatie: Radboud Universiteit Nijmegen, Montessorilaan 3 te Nijmegen.

16.00 uur
Wethouder Eerdmans opent de dependance van de Mulock Houwer School. Locatie: Lageweg 4 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Van Daalen plant de eerste van de vijf nieuwe beuken op het Stadhuisplein. Locatie: Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Zaterdag 10 maart

09.15 uur
Wethouder Kruyt geeft het "startschot" voor de 2e Nationale Loopdag. Deze dag wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie in samenwerking met haar partners en atletiek- of loopverenigingen. Op zo'n 35 locaties verspreid over heel Nederland kun je op een vrijblijvende en laagdrempelige manier gratis kennis maken met de loop- en wandelsport. Locatie: Altis, Schothorsterlaan 78 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Kruyt zal het meisjes B-team van de Amersfoortse Mixed Hockey Club die het landskampioenschap behaalden huldigen. Locatie: Barchman Wuytierslaan 236, Amersfoort.

Zondag 11 maart

Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent de persconferentie naar aanleiding van de Europese Burgerraadpleging, georganiseerd door het IPP (Instituut voor Publiek en Politiek). Locatie: Tulip Inn hotel, Stichtse Rotonde 11 te Amersfoort.

Maandag 12 maart
12.00 uur
Wethouder Eerdmans bezoekt de expertmeeting van de G27 in het kader van het dossier voortijdig schoolverlaten. Locatie: Observant, Stadhuisplein te Amersfoort.

13.00 uur
Wethouder Van Daalen neemt deel aan het debat tijdens het congres 'Cliëntsupport, een gezamenlijke uitdaging?!'. Locatie: Muziekcentrum Vredenburg, Vredenburgpassage 77 te Utrecht.

19.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper is een van de sprekers tijdens het Stadsdebat 'Hoe draag je als burger van Amersfoort bij aan een zinvolle stad?'. Wethouder Eerdmans zal hier ook bij aanwezig zijn. Het Stadsdebat wordt georganiseerd door het Platform voor Levensbeschouwingen en Religies. Locatie: Stichting Rahman Juliettestaat 44 te Amersfoort.

Dinsdag 13 maart
18.00 uur
Wethouder Kruyt krijgt op Het Plein het onderzoeksrapport naar Sporthallen uitgereikt door de ASF Locatie: Stadhuis Amersfoort.

Woensdag 14 maart
14.00 uur
Wethouder Eerdmans zal door FORUM, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling een rapport overhandigd krijgen, waarin een inventarisatie is opgenomen in hoeverre er inmiddels afspraken zijn gemaakt tussen gemeente en schoolbesturen over het tegengaan van zwarte en witte scholen. De uitkomsten van de inventarisatie worden gepresenteerd tijdens een debat over de segregatie in het (basis)onderwijs. Locatie: Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 te Den Haag.

16.00 uur
Wethouders Hekman en Kruyt zijn aanwezig bij de feestelijke ingebruikname van de nieuwe, computergestuurde trekkenwand van het theater. Locatie: Theater De Flint, Coninckstraat 60 te Amersfoort.

19.30 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de presentatie en de start van het lokale "Platform Allochtone Ouders en Onderwijs" (PAOO). De bedoeling is dat dit platform in de komende vier jaar de samenwerking van allochtone ouders en scholen structureel helpt verbeteren en hun deelname in structurele overleggen bevordert. Locatie: Observant, Stadhuisplein te Amersfoort.

Donderdag 15 maart

09.30 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen bibliotheek, NVA en ROC MN. Deze organisaties werken samen ten behoeve van inburgering en alfabetisering. Locatie: Bibliotheek, Zonnehof te Amersfoort.


---- --