Politie Midden- en West Brabant

Politie verricht aanhoudingen voor overval op tabakszaak

ROOSENDAAL, 7 maart 2007

Politie houdt vier personen aan voor overval op tabakszaak

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagochtend drie personen aangehouden in verband met het plegen van een overval op een winkel eind 2006. Het gaat om twee 16-jarige jongens en een 17-jarige jongen, allen uit Roosendaal. De andere drie zijn woensdagochtend aangehouden en in verzekering gesteld. Hen zijn beperkingen opgelegd. Eind deze week zullen zij worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Na de aanhoudingen is door de politie in de woningen van de verdachten huiszoeking gedaan onder leiding van de rechter-commissaris en de officier van justitie.

Maandag hield de politie al een 15-jarige jongen aan in zijn woning in Roosendaal Hij wordt niet beschouwd als hoofddader, maar wordt wel verdacht van medeplichtigheid. Hij werd maandag in verzekering gesteld en ook hem zijn beperkingen opgelegd.

De drie die woensdag zijn aangehouden worden ervan verdacht op 17 november 2006 aan het begin van de avond een winkel aan de Kroevenlaan te zijn binnengedrongen en hier de 41-jarige eigenaresse van de zaak te hebben bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Een 68-jarig familielid van de vrouw, ook inwoner van Roosendaal, die op dat moment in de zaak aanwezig was, raakte slaags met de overvallers. Hij is hierbij meerdere malen met een mes in het gelaat gestoken en hield zware verwondingen over. De man is hiervoor onder doktersbehandeling gesteld. Ook de vrouw is mishandeld, maar hoefde zij zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De daders gingen er uiteindelijk met een geldbedrag en enkele goederen vandoor.

De recherche stelde direct een onderzoek in. Hierbij werd o.a. een buurtonderzoek gehouden en zijn sporen onderzocht. De politie vroeg meerdere malen de hulp van oplettende burgers. Op 11 december 2006 was er aandacht voor de overval in het regionale opsporingsprogramma Bureau Brabant. Eind januari 2007 was het voorval onderwerp in Opsporing Verzocht. In deze tijd verspreidde de politie ook posters in de wijk de Kroeven om extra aandacht voor de uitzending te genereren.

Auteur: Inge Rijgersberg