AutoRai

Fiat Yamaha team geboren: tweewiel samen met vierwiel

(3/7/2007)
De komende twee âMotoGP wereldkampioenschapâ seizoenen is âFiat Automobiles Spaâ hoofdsponsor van Yamaha. Het is voor het eerst dat de vierwiel- en tweewielwerelden met elkaar gekoppeld worden in de vorm van twee merken die memorabele rollen hebben gespeeld in de geschiedenis van de racerij en industrie.

De geboorte van het âFiat Yamaha teamâ ondersteunt de strategie van âFiat Automobiles SpAâ welke zich richt op jongere clientèle door middel van innovatieve en toegankelijke producten maar ook met initiatieven die een grote aantrekkingskracht en een emotionele impact hebben. De âFiat Automobiles SpAâ sponsordeal voor de komende twee MotoGP seizoenen passen perfect in deze context, aangezien het MotoGP kampioenschap een evenement is dat jonge racefanaten meer dan andere aantrekt.

De ongetwijfelde koning van het tweewielcircus is Valentino Rossi, die samen met teamgenoot Colin Edwards voor het Fiat Yamaha team gaat uitkomen.

Voor deze gelegenheid is een nieuw logo ontworpen dat bestaat het woord âteamâ, de Italiaanse vlag en de twee logoâs van Fiat en Yamaha. In detail houdt dat in dat op de twee motorfietsen op zowel de zijkant, het voorwindscherm als op de benzinetank het Fiat-logo en de Italiaanse vlag te zien zijn. Daarnaast pronkt de naam Fiat op de kleding van zowel coureurs als van het hele team. Tot slot zal het Fiat logo tevens te zien zijn in onder andere de pits en op de vrachtautoâs die gebruikt worden voor het vervoer van man en materieel.