Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Referentie: DC07-125

BT en Vodafone versterken positie binnen Nederlandse overheidssector

UITKERINGSORGANISATIE UWV GUNT TELEFONIE AAN BT EN VODAFONE

Amsterdam, 6 maart 2007 - BT en Vodafone maken vandaag de ondertekening bekend van een vijfjarig contract met UWV voor het leveren van vaste en mobiele telefoniediensten in zo'n zeventig vestigingen van de uitkeringsinstantie in Nederland. BT neemt ook het beheer van de elektronische telefooncentrale voor zijn rekening. In totaal worden 18.000 medewerkers voorzien van een vaste en mobiele spraakvoorziening.

Bijzonder aan dit contract is onder meer dat een maatwerk telefoniedienst aan het UWV wordt geleverd. Alle 18.000 medewerkers worden onderverdeeld in 10 verschillende telefonieprofielen. Een telefonieprofiel beschrijft de telefoniebehoefte van de betreffende UWV-medewerker. Afhankelijk van hun functie en onder meer hun aanwezigheid op hun vaste werkplek krijgen ze een specifieke vaste of mobiele telefonie toepassing. Zo blijft UWV goed bereikbaar voor klanten én medewerkers.

In de overeenkomst met UWV levert BT de vaste componenten voor spraak en data, en Vodafone de mobiele spraak en datadiensten. BT heeft daarnaast Damovo als partner ingeschakeld voor de installatie en het beheer van het telefonieplatform, gebaseerd op Ericsson MX-ONE. BT is hoofdaannemer van het consortium.

Dienstverlener en adviseur
Michel De Coster, countrymanager BT Benelux, is enthousiast over de keuze van het UWV voor BT en Vodafone: "Met dit omvangrijke contract heeft BT zichzelf in de overheidssector nog meer als dienstverlener en adviseur in networked IT op de kaart gezet. Met onze partners hebben we gezamenlijk aan deze oplossing gewerkt en de opdracht is het mooie resultaat van een duurzame adviesrelatie. Geïntegreerde vaste en mobiele telefoniediensten zijn duidelijk klaar om nog verder in de publieke sector te worden uitgerold."

Over BT
BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2005-'06 (einde 31 maart 2006) behaalde BT Group een omzet van 19.514 miljoen pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.040 miljoen pond. British Telecommunications plc (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek

Ingezonden persbericht