Gemeente Weert

5 maart 2007

VOORBEREIDINGEN BOUW KERKPLEIN STRAMPROY VAN START

Met de onthulling van het bouwbord starten op 7 maart a.s. de voorbereidingen voor de vernieuwing van het kerkplein in Stramproy. Er worden twee gebouwen gesloopt en er moeten kabels en leidingen worden gelegd. Daarnaast moet een aantal bomen plaats maken voor de nieuwe inrichting van het plangebied. Men verwacht na de zomer met de nieuwbouw aan het kerkplein te kunnen beginnen.

De plannen voor het plangebied Kerkplein Stramproy zijn de afgelopen jaren gestaag gevorderd. Het ontwerp-bestemmingsplan Stramproy is ter visie gelegd en de ontwerpen voor de bebouwing en de openbare ruimte zijn gereed.

Onthulling
Op woensdag 7 maart om 11.30 uur zal wethouder Anton Kirkels op het kerkplein het bouwbord voor het plan Kerkplein Stramproy onthullen. Daarbij is iedereen van harte welkom. Het plan houdt in het realiseren van 85 woningen en 3.800 m² detailhandel.

Slopen, kappen en graven
Vanaf 7 maart wordt een begin gemaakt met de werkzaamheden in het plangebied. Er wordt begonnen met het kappen van bomen. Daarna worden twee gebouwen, waaronder het voormalige gemeentehuis, gesloopt. Ook worden kabels en leidingen gelegd en verlegd. Deze werkzaamheden zullen naar verwachting in april en mei plaatsvinden.

Informatie
Voorafgaand aan de start van het werk zullen omwonenden worden geïnformeerd. De plannen voor het kerkplein zijn in te zien in het Infocentrum in de hal van het stadhuis en in de openbare bibliotheek in Stramproy.

Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl

2007.050 FS


---- --