Macintosh Retail Group

PERSBERICHT

Mutaties in Raad van Bestuur Macintosh Retail Group

De heren M.S.J.H. Stevens (CFO) en L.J.J.M. van de Wiel (COO) zullen per 1 juli 2007 afscheid nemen als lid van de Raad van Bestuur van Macintosh Retail Group vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.
Stef Stevens is vanaf 1969 in diverse functies werkzaam geweest bij de voorgangers van Macintosh Retail Group en haar dochterondernemingen. In 1991 werd hij Directeur Financiën en Economie van Macintosh Retail Group en op 1 januari 2000 lid van de Raad van Bestuur. Lambert van de Wiel werd in 1992 Algemeen Directeur van Kwantum Benelux om van daaruit op 1 januari 2000 de overstap te maken naar de Raad van Bestuur van Macintosh Retail Group.

Binnen de Raad van Commissarissen heeft zorgvuldig overleg plaatsgevonden over de invulling van de te verwachten vacatures. Daarbij heeft de Raad van Commissarissen gekeken naar de gewenste samenstelling en omvang van de Raad van Bestuur alsmede de gewenste kennis en ervaring van individuele bestuursleden. Een belangrijke rol heeft ook gespeeld dat de voorkeur van de Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur uitging naar minimaal 1 nieuw te benoemen bestuurslid uit de eigen gelederen van Macintosh Retail Group.

De Raad van Commissarissen is voornemens om de heer T.L. Strijbos RA te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur per 1 mei 2007 en tot CFO per 1 juli 2007 en de heer Ing. E.M.H. Coorens MBA tot lid van de Raad van Bestuur per 1 juni 2007 en tot COO per 1 juli 2007. De Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal op 24 april 2007 in kennis worden gesteld van de voorgenomen benoeming. De belangrijkste arbeidsvoorwaarden van de nieuw te benoemen leden van de Raad van Bestuur zullen zo spoedig mogelijk na de definitieve benoeming bekend worden gemaakt via de website www.macintosh.nl.

Theo Strijbos (NL, 47 jaar) is sinds 1 augustus 2002 Financieel Directeur bij de Dixons groep. Sinds mei 2000 was hij Manager Logistiek bij V&D Warenhuizen en daarvoor vervulde hij vanaf begin 1996 eenzelfde functie bij Kwantum Nederland. Theo Strijbos was in de periode 1987 tot 1996 werkzaam als financieel/fiscaal staffunctionaris bij Macintosh Retail Group in Maastricht, daarvoor was hij vanaf 1982 werkzaam bij de Rijksaccountantsdienst.


-1-

Eric Coorens (NL, 42 jaar) is sedert 1 oktober 2002 Algemeen Directeur van dochteronderneming Kwantum Benelux. Sinds begin 1999 was hij aldaar Directeur Product Management en voordien was hij werkzaam als Directeur Management Services bij Kwantum België. Eric Coorens startte zijn carrière in 1996 bij Macintosh Retail Group NV in Maastricht als Informatiemanager. Daarvoor was hij Senior Organisatie Adviseur bij KPMG Management Consulting en Projectmanager bij Vendex International.

Raad van Bestuur
Macintosh Retail Group NV

Maastricht, 7 maart 2007

Bericht voor de Redacties: Foto's van de heren Stevens, Van de Wiel, Strijbos en Coorens zijn te downloaden op de site www.macintosh.nl onder "nieuws/downloads" en vervolgens "downloads".

Voor nadere info: Mr. P.T.A. Hünen: tel: 043 - 3280725; email: p.hunen@macintosh.nl.

Dit persbericht is eveneens te lezen op de internet-site van Macintosh Retail Group NV: www.macintosh.nl.

Retail is ons vak. Macintosh Retail Group is een grootschalige non-food retailer, gespecialiseerd in de distributie van consumentenproducten in de marktsectoren Living, Fashion en Automotive & Telecom. Macintosh Retail Group is actief met 961 winkels in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland met een totale verkoopvloeroppervlakte van zo'n 525.000m2. De sector Living bestaat uit 150 woonwarenhuizen in Nederland, België en Frankrijk onder de namen Kwantum en GP Décors. De sector Fashion wordt gevormd door 447 schoenenwinkels van Scapino, Dolcis, Manfield, Invito en PRO sport in Nederland en België. Nea International, producent van Push-braces, maakt eveneens deel uit van de sector Fashion. In de sector Automotive & Telecom is BelCompany met 156 winkels de grootste aanbieder van telecomproducten en ­diensten in Nederland en met 56 winkels een van de grootste telecomretailers in België. Halfords is dé specialist in fietsen, auto- en fietsaccessoires met 152 winkels in Nederland en België. Macintosh Retail Group behaalt een consumentenomzet van ruim 1,1 miljard waarvan circa 90% in Nederland.


-2-


---- --