Provincie Drenthe

130 ideeën voor Innovatief Ondernemerschap

06 Mar 2007

Voor de tender Innovatief Ondernemerschap Drenthe zijn 130 ideeformulieren ingediend. De provincie Drenthe stelt 600.000 euro beschikbaar voor de meest innovatieve plannen.
Tot 1 maart hadden (startende) ondernemers en onderwijsinstellingen de mogelijkheid hun idee in te dienen. De inschrijftermijn voor de definitieve aanvraag sluit 15 april a.s.

De ideeformulieren zijn voor het grootste deel afkomstig uit het Midden- en Kleinbedrijf. Circa 45 ideeën werden door hen ingediend. Uit onderwijs, toerisme en zorg kwamen gemiddeld zo'n 25 formulieren binnen en de agrarische sector leverde 10 ideeën in. In totaal wordt een bedrag van zo'n 4 miljoen euro gevraagd.
De provincie geeft advies op de ingediende ideeën, waardoor de definitieve aanvraag zo goed en volledig mogelijk kan worden ingediend. Ook kunnen indieners gebruik maken van de expertise van intermediaire organisaties zoals de NOM, Syntens, MKB-Noord, Drenthe College, VNO-NCW-noord en de Kamer van Koophandel.

Beoordeling
Een externe onafhankelijke beoordelingscommissie beoordeelt de aanvragen op verschillende criteria. Uit de aanvraag moet onder meer blijken dat het project een stimulans is voor innovatief ondernemerschap. Bovendien moet het nieuwe werkgelegenheid bieden en vernieuwend zijn voor Drenthe. Het gaat om (startende) ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf tot 20 arbeidsplaatsen. De uitvoeringsperiode mag maximaal een jaar in beslag nemen.

Bekendmaking
Op 7 juni 2007 wordt tijdens een bijeenkomst bekend gemaakt welke projecten zijn toegekend.

Meer informatie over de tender Innovatief Ondernemerschap Drenthe is te vinden op de site www.drenthe.nl.