Staatssecretaris Albayrak en de Armeense genocide


07.03.2007 / 09:10 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Hay tad holland

Hay tad holland

Staatssecretaris Albayrak en de Armeense genocide

Den Haag 7 maart 2007 - Het Nederlands Armeens Comité voor Rechtvaardigheid en Democratie (Hay Tad Holland) heeft door middel van een brief nogmaals het standpunt van mevrouw Albayrak over de Armeense Genocide gevraagd. De benoeming van mevrouw Albayrak als staatssecretaris van justitie heeft het belang van verheldering van haar standpunt over de Armeense genocide actueel gemaakt. Vooral omdat mevrouw Albayrak hierover voor de verkiezingen niet helder was .
Nederlands Armeens comité voor Rechtvaardigheid en Democratie (Hay Tad Holland) vindt de benoeming van Mevrouw Albayrak tot staatssecretaris van het Ministerie van Justitie een historische gebeurtenis in Nederland.
De benoeming bewijst een hoog democratisch gehalte van onze maatschappij en bewijst eens temeer dat in Nederland alle inwoners ook werkelijk gelijk zijn. De Armeense gemeenschap in Nederland herinnert zich de uitlatingen en mening van mevrouw Albayrak heel goed met betrekking over de Armeense genocide. En omdat mevrouw Albayrak sinds enkele dagen een belangrijke post binnen de regering bekleedt, waarbinnen geen enkele twijfel bestaat over de feiten van die genocide, is het zeer wenselijk dat zij haar standpunt hierover aan alle inwoners van Nederland kenbaar maakt.