EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

PERSBERICHT

7 maart 2007

EVO: 'BeDRIJFSLEVEN benieuwd naar UITKOMSTEN proef vrachttram'

Vandaag start City Cargo in Amsterdam een pilot met twee vrachttrams. EVO ziet de vrachttram als goede aanvulling op andere bevoorradingsmethoden. Wel waarschuwt EVO voor al te hoge verwachtingen. Met name voor bedrijven met kleine zendingen kan het een alternatief zijn. Het zal echter niet meevallen om met een concurrerend tarief te komen, omdat eerst sprake is van extra overslag: de goederen moeten eerst buiten de stad van de vrachtauto in de tram worden geladen.

EVO pleit er voor dat verladers zelf kunnen blijven kiezen op welke wijze ze goederen de stad in (laten) vervoeren. Wanneer de tram kan concurreren met de reguliere distributiemethoden, dan overwegen verladers mogelijk een overstap. Daarom is EVO benieuwd naar de resultaten van de proef.

City Cargo heeft aangegeven dat elektrovoertuigen zich niet aan venstertijden hoeven te houden. Mocht er inderdaad sprake zijn van verruiming van venstertijden, dan juicht EVO dit toe. Echter, dan wel onder de voorwaarde dat dit ook geldt voor andere schone voertuigen, zoals vrachtwagens met Euro-5 motoren.