Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Wageningse lichtgewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 7-3-2007 9:29:26

WAGENINGEN - Een twintigjarige fietsster uit Wageningen is dinsdagmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de rotonde aan de Lawickse Allee, nabij de Troelstraweg. Het slachtoffer werd even na vijf uur op de rotonde aangereden door een auto, bestuurd door een 79-jarige plaatsgenote. De automobiliste was vanuit de richting Costerweg de rotonde opgereden en had daarbij de fietsster, die al op de rotonde reed, kennelijk over het hoofd gezien. Het slachtoffer was met een verwonding aan het hoofd voor controle naar het ziekenhuis gebracht maar werd na behandeling weer ontslagen. Volgens de politie was er geen drank in het spel.
(07-035422)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Twee ongevallen achter elkaar op Achterveldseweg
Publicatiedatum: 7-3-2007 9:28:51

BARNEVELD - In een tijdsbestek van een half uur hebben zich dinsdagnamiddag op de Achterveldseweg in Barneveld twee verkeersongevallen voorgedaan. In beide gevallen bleven de bestuurders ongedeerd. Even na vijf uur verloor een 30-jarige automobilist uit Leusden door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur en raakte van de weg. Daarbij belandde de wagen van de Leusdenaar in een sloot. Krap een half uur later kwam een 21-jarige Barnevelder voorbij die kennelijk afgeleid was door het eerder gebeurde ongeval. Ook de Barnevelder belandde met zijn wagen in de sloot. Volgens de politie was er in beide gevallen geen drank in het spel. (07-035434/035429)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man opgepakt na vernielingen in woning

Publicatiedatum: 7-3-2007 9:27:42

RENKUM - De Renkumse politie heeft dinsdagavond een 41-jarige man opgepakt wegens vernieling in een woning in Renkum. De man was de woning, die in beheer is van een woonzorggroep, binnen gegaan nadat hij er eerder die dag was uitgezet. Eenmaal binnen zou de man enkele vernielingen hebben aangericht aan de inboedel. Een begeleidster waarschuwde de politie, die de man nog in de woning aantrof en meenam naar het politiebureau. Daar is hij voorlopig ingesloten in afwachting van nader onderzoek. Door de eigenaar van de woning is aangifte gedaan.
(07-035560)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Stenengooiers richten schade aan

Publicatiedatum: 7-3-2007 9:27:07

NIJKERK - Op de Amersfoortseweg in Nijkerk heeft een 43-jarige Nijkerkse dinsdag schade aan haar auto opgelopen nadat er met stenen naar was gegooid. De vrouw zelf bleef ongedeerd. Door de politie zijn kort na het voorval drie jongeren uit Zeewolde opgepakt, maar die zijn inmiddels weer op vrije voeten. De knapen bleken er later niet verantwoordelijk voor te zijn geweest. Het incident vond omstreeks half twee plaats ter hoogte van een bushalte waar enkele jongeren met stenen naar passerend verkeer zouden hebben gegooid. Bij de Nijkerkse leidde dat tot een kapotte voorruit. Gewaarschuwde agenten zagen kort na de melding een lijnbus wegrijden met enkele jongeren erin. De agenten lieten de bus stoppen en namen de jongeren mee naar het bureau. Uit verhoor bleek dat de jongens niet de daders konden zijn. Dat werd later nog eens bevestigd door de gedupeerde Nijkerkse. De politie zet het onderzoek naar de daders voort. (07-035260)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barnevelder raakt rijbewijs kwijt na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 7-3-2007 9:25:16

BARNEVELD - Een 30-jarige Barnevelder is in de nacht van dinsdag op woensdag zijn rijbewijs kwijt geraakt nadat hij was betrapt op het rijden onder invloed. De man viel door de mand bij een routinecontrole van de politie op de Thorbeckelaan in zijn woonplaats. Bij de Barnevelder werd een alcoholpromillage gemeten van 1,71. Dat is ruim drie keer teveel. Met een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren is de Barnevelder later naar huis gestuurd. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.
(07-035575)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---