Time : 09:37:15
Date : 07 March 2007
Sender Name: Orqua

SORESMA VERSTERKT POSITIE IN BELGIE DOOR OVERNAME A+D ENGELS

Antwerpen, 6 maart 2007 - Het Antwerpse-Gentse adviesbureau Soresma nv is voornemens het Limburgse A+D Engels nv over te nemen. A+D Engels is de afgelopen jaren onder de mantel van het Nederlandse DHV uitgegroeid tot een vooraanstaand ontwerp- en ingenieursbureau in Vlaanderen. Middels de overname versterkt Soresma zijn positie en zijn activiteiten op het gebied van het ontwerp van infrastructuren in België.

Kris Van Malderen, directeur van Soresma: "Dankzij de overname van A+D Engels versterkt en verbreedt Soresma zijn activiteiten. Bovendien betekent dit een verdere geografische spreiding van Soresma, met nieuwe kantoren in Genk, Nijlen en Tienen. Met 170 medewerkers zullen we beter in staat zijn om het toenemend aantal integrale en grote consultancyopdrachten te verwerven en uit te voeren."

Met circa 45 medewerkers verricht A+D Engels breed uiteenlopende activiteiten op het gebied van landmeting, infrastructuur, ruimtelijke ordening, verkeer, landschapsinrichting, milieustudies en
-technieken, gebouwen, stabiliteit en technieken. Vital Langenaeker, Gedelegeerd-Bestuurder van A+D Engels: "A+D Engels kan zich binnen de schoot van Soresma verder ontwikkelen tot een sterke speler op de markt van het ontwerp van infrastructuurwerken en vindt daarbij ook de nodige aanvullende disciplines om verder een kwaliteitsvol product te leveren voor onze bestaande en nieuwe klanten.
Soresma en het Nederlandse Oranjewoud vormen samen een sterk bedrijf dat wil investeren in een belangrijke positie op de Belgische markt. Deze ambitie sluit aan bij de wens om de activiteiten van A+D Engels in België verder uit te breiden."

Over Soresma nv
Soresma nv, een onafhankelijk adviesbureau, is met haar 125 medewerkers een van de grotere en toonaangevende studiebureaus met vestigingen in Antwerpen, Namen en Gent. Soresma nv wil duurzame oplossingen leveren voor de omgeving waarin we wonen, werken en onze vrije tijd besteden. De negen werkgebieden (beleid, bodem, veiligheid, water, milieu, natuur, ruimte, infrastructuur en Geo-ICT) staan garant voor een multidisciplinaire aanpak. Zowel overheden, instellingen als bedrijven doen beroep op de uitgebreide know-how van onze gespecialiseerde medewerkers. Een belangrijke sleutel tot succes is onze projectmatige aanpak. Onze ervaren projectleiders stippelen voor elke opdracht het optimale traject uit en kiezen daarbij voor maatwerk. We hebben hierbij één doel voor ogen: een kwaliteitsvolle service leveren.

Soresma nv maakt deel uit van Oranjewoud N.V. dat genoteerd is aan de officiële Markt van Euronext NV te Amsterdam en is voor 89,45% in handen van Centric B.V.

Meer informatie vindt u op www.soresma.be

Over A+D Engels nv
A+D Engels nv is een ontwerp- en ingenieursbureau met meer dan 20 jaar ervaring en stoelt op een stevige organisatie met meer dan 45 vaste medewerkers. De hoofdzetel bevindt zich te Genk met bijkantoren in Tienen en Nijlen. A+D Engels nv kan bogen op een rijke ervaring en werd in 1992 volwaardig lid van de DHV Groep uit Nederland. Hierdoor groeide A+D Engels nv uit tot een vooraanstaand bureau in Vlaanderen met een zeer brede waaier van activiteiten inzake landmeting, infrastructuur (wegen- en rioleringswerken, hydraulische berekeningen), ruimtelijke ordening, verkeer, landschapsinrichting, milieustudies en -technieken, gebouwen, stabiliteit en technieken. Hierbij werkt A+D Engels nv zowel voor gemeenten en hogere overheden, als voor het bedrijfsleven en particulieren en bestaat de dienst uit consultancy en studies, opstellen van ontwerpen, directievoering en toezicht.

Meer informatie vindt u op www.adengels.be