Ingezonden persbericht


Persbericht

Tilburg, 7 maart 2007

DirectMovie.nl genomineerd voor ThuiswinkelAward

Tilburg - De eerste onafhankelijke on-line videotheek van Nederland - www.directmovie.nl - is genomineerd voor de Nationale ThuiswinkelAward. In de categorie Speciaalzaken maakt DirectMovie.nl samen met Bol.com kans op de titel 'Beste webwinkel van Nederland 2007' in het segment 'DVD, Muziek & Home-entertainment'. Vorig jaar nog won DirectMovie.nl de Thuiswinkel StartersAward voor startende bedrijven die zich op spraakmakende, succesvolle, creatieve of innovatieve wijze hebben gemanifesteerd.

"Een belangrijke stap op weg naar het erepodium", zo typeert Martijn Coehorst van DirectMovie.nl de nominatie. "Als je bedenkt dat er meer dan 175.000 consumenten hebben gestemd om de genomineerden te bepalen, is dit al heel eervol. Maar het gaat om die laatste stap, we willen de ThuiswinkelAward op 29 maart graag mee naar huis nemen". DirectMovie.nl is in augustus 2005 gestart met het on-line verhuren van speelfilms. Door veel te investeren in techniek en gebruiksgemak sprak DirectMovie.nl vanaf het begin veel klanten aan. "Je ziet dat de samensmelting van televisie en (breedband)internet in een stroomversnelling is geraakt", analyseert Coehorst. "Onze dienstverlening was in september 2005 al helemaal klaar voor deze ontwikkeling. Intussen hebben we ook de tijd gehad om te werken aan een grote hoeveelheid speelfilms in de database. Naast de gebruiksvriendelijke techniek, maakt dat grote aanbod ons zo succesvol."

Wie de Thuiswinkel Awards winnen, hangt niet af van het aantal stemmen dat wordt uitgebracht. Rapportcijfers die de webwinkels van hun gebruikers krijgen, bepalen het eindklassement. Die rapportcijfers worden tijdens de komende weken in een vervolgonderzoek vastgesteld. Meer informatie over DirectMovie.nl is te vinden op www.directmovie.nl. Wie meer informatie wil over de ThuiswinkelAwards kijkt op www.thuiswinkelawards.nl.