Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 7 maart 2007

Ketelbinkieprijs voor Happy Shrimp Farm

De Ketelbinkieprijs 2006 is uitgereikt aan Happy Shrimp Farm door burgemeester Ivo Opstelten tijdens het 21e Ondernemersontbijt Rotterdam op 7 maart jl. De prijs is een object, ontworpen en vervaardigd door de Rotterdamse kunstenares Marielle Wichards.

Het Rotterdamse bedrijf, opgericht in 2005 door Bas Greiner en Gilbert Curtessi, onderscheidt zich door een bijzonder innovatieve en creatieve wijze van ondernemerschap. Het bedrijf kweekt garnalen met behulp van de restwarmte van de daarnaast gelegen elektriciteitscentrale op de Maasvlakte. Het originele concept is een van de vlees/vis geworden voorbeelden voor Rotterdam en de hele wereld om milieubewust ondernemen in de praktijk toe te passen. Ze toont aan dat aquacultuur nu en in de toekomst grote mogelijkheden biedt voor duurzame voedselproductie. Deze garnalenkwekerij is uniek in Europa. Rotterdam wordt als stad met creatieve ondernemers door bedrijven als Happy Shrimp Farm duidelijk op de kaart gezet.

De Ketelbinkieprijs Nieuwe Stijl is bestemd voor een Rotterdamse ondernemer of organisatie (vallend onder het MKB), die zich in het afgelopen jaar op originele en/of innovatieve wijze heeft geprofileerd, waardoor het Rotterdamse karakter (nationaal of internationaal) op de kaart is gezet.

Vijftien ambassadeurs uit alle geledingen van de Rotterdamse samenleving hebben voordrachten aan de jury geleverd, waaruit drie genomineerden zijn gekozen. Buiten de winnaar waren dat juwelierszaak Salvatore en hostel Room Rotterdam, die ex aequo de tweede en derde prijs ontvingen. Salvatore voor de originele collectie juwelen en de prachtig ingerichte speciaalzaak en Room Rotterdam als eerste designhotel in Rotterdam, creatief ingericht door studenten van de kunstacademie.



Ingezonden persbericht