AFM


De Dubai Financial Services Authority en de AFM ondertekenen Memorandum of Understanding

7-3-2007

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, 7 maart 2007: vandaag hebben de Dubai Financial Services Authority (DFSA) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend.

Het ondertekenen van de MoU viel samen met een bezoek aan de Dubai International Financial Centre (DIFC) door mr. A.W.H. Docters van Leeuwen, bestuursvoorzitter van de AFM alsmede eerste voorzitter van de Committee of European Securities Regulators (CESR).

De AFM houdt toezicht op het gedrag van iedereen die actief is op de markt van sparen, lenen, beleggen en verzekeren, met als doel bij te dragen aan de efficiënte werking van de markt.

De Bestuursvoorzitter van de DFSA, de heer David Knott, merkte op: "Ik ben blij dat mijn vriend Arthur Docters van Leeuwen naar Dubai is gekomen om dit MoU te ondertekenen. Als eerste voorzitter van CESR heeft De heer Docters van Leeuwen Europese toezichthouders geleid in het overnemen en harmoniseren van internationale standaarden. De AFM is een toonaangevende toezichthouder in Europa. Als zodanig is dit MoU een belangrijk initiatief, dat rekenschap geeft van het belang van dit instrument voor de samenwerking en het delen van informatie tussen beide toezichthouders.

De vandaag gesloten bilaterale regeling weerspiegelt de verantwoordelijkheden van beide instellingen, niet alleen als toezichthouders op het effectenverkeer maar ook als toezichthouders op het gedrag van het bank- en verzekeringwezen.

Met de aansluiting van Nederlandse financiële instellingen bij de DIFC neemt het belang van deze bilaterale relatie toe omdat beide toezichthouders vertrouwen op de kwaliteit van elkaar's toezicht.