Artsen zonder Grenzen


Aardbeving Sumatra, Indonesië: team en hulpgoederen ter plaatse

07/03/2007 13:10 -- Gisterenavond is een team van Artsen zonder Grenzen aangekomen in West-Sumatra om hulp te bieden aan de slachtoffers van de aardbeving die eerder die dag het Indonesische eiland trof. Het team heeft vijf ton aan medicijnen, apparatuur en noodhulpgoederen meegebracht. Het gros van de bevolking durft niet in hun huizen te verblijven. De meeste mensen hebben daarom vannacht de nacht buiten, voor hun huis, doorgebracht.

© ReliefWeb Het team bestaat uit een arts, twee verpleegkundigen, een psycholoog en twee logistieke medewerkers. Inmiddels heeft het team vier getroffen gebieden onderzocht: Kota Padan Panjang, Kota Solok, Payakumbh en Kota Bukittinggi. In Kota Bukittingi zijn de meeste gewonden gemeld. Artsen zonder Grenzen ondersteunt het lokale ziekenhuis waar zo'n honderd patiënten worden behandeld. Het merendeel heeft fracturen en buikwonden. Artsen zonder Grenzen geeft medicijnen en andere medische voorraden.

Artsen zonder Grenzen is op dit moment de enige internationale hulporganisatie die aanwezig is in het getroffen gebied. Wel is de plaatselijke Rode Kruis daar actief. Tot nu zijn er geen opvangkampen opgezet.

Laatste hoorzitting Novartis rechtszaak tegen Indiase regering --