Provincie Groningen

L.P.A. van Kats waarnemend burgemeester Reiderland 7 maart 2007

De commissaris van de koningin, de heer J.G.M. Alders heeft mr. L.P.A. van Kats benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Reiderland. De benoeming gaat in per 1 maart 2007 en geldt voor de duur van het proces tot gemeentelijke herindeling van de gemeenten Reiderland, Winschoten en Scheemda.

De commissaris van de koningin heeft op verzoek van en in overleg met de fractievoorzitters en de wethouders van Reiderland besloten tot het aanstellen van een waarnemer in verband met het vertrek van burgemeester Horseling naar Weesp. Vanwege de samenvoeging van genoemde Oldambtgemeenten en mede vanuit een oogpunt van handhaving van de bestaande taak-en werkverdeling tussen de leden van het college van Burgemeester en Wethouders, is aanstelling van een waarnemer in het belang van de gemeente.

In samenspraak met de fractievoorzitters en wethouders is gezocht naar een persoon die voldoet aan de volgende criteria:
* ruime ervaring in het openbaar bestuur

* affiniteit met de bedrijfsvoering in het gemeentelijk, politiek en ambtelijk bedrijf

* kennis van en affiniteit met het gebied.
* voor de duur van het proces beschikbaar.

De heer van Kats heeft een lange staat van dienst in het openbaar bestuur. In de jaren '80 en '90 was hij o.a. loco-secretaris en gemeentesecretaris van Leeuwarden, Griffier der Staten van de provincie Groningen. Van 30 januari 2003 tot 15 april 2004 was hij waarnemend burgemeester van de gemeente Menterwolde. De heer van Kats zal zijn huidig raadslidmaatschap van de gemeente Haren opzeggen. De heer van Kats is op woensdag 28 februari 2007 beëdigd door de commissaris van de koningin.

7 maart 2007