Politie Zeeland


---


Z-679-2007 Gordelcontrole
Woensdagmiddag heeft politie Zeeland gordelcontroles gehouden aan de Kinderdijk in Axel, de Nassaustraat in Sas van Gent en aan de Westkade, de Westdam, de Mr. F.J. Haarmanweg en de Willem de Zwijgerlaan in Terneuzen.
Bij de controle zijn de volgende overtredingen geconstateerd:
- 33 maal niet dragen van de autogordel
- 2 maal het niet hebben van een rijbewijs
- 2 maal het bellen met de gsm in de auto
- 1 maal het voeren van mistverlichting
- 1 maal onverzekerd rijden bromfiets
Verder is er een persoon aangehouden voor een openstaande boete, is er 6 maal hennep in beslag genomen en 3 maal hashish in beslag genomen. Een persoon kon geen rijbewijs tonen voor een bromfiets.

O-680-2007 Aanrijding in Zierikzee
Woensdagmiddag rond 15.15 uur vond er op de kruising Grevelingenstraat, Scheldestraat in Zierikzee een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 32-jarige automobiliste uit Zierikzee reed over de Grevelingenstraat komende uit de richting van de Haringvlietstraat.
Op vermelde kruising verleende ze geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 24-jarige automobiliste uit Zierikzee.
De 32-jarige vrouw is met nekletsel voor controle overgebracht naar het Oosterscheldeziekenhuis.

O-681-2007 Rijden onder invloed, Oosterland
Woensdagmiddag rond 16.35 uur is een 66-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland aan de Rijksweg in Oosterland gecontroleerd op het rijden onder invloed.
Uit ademanalyse bleek dat de man 2,7 maal teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

W-682-2007 Aanrijding in Aagtekerke
Woensdagmiddag rond 17.00 uur vond er op de Pekelingseweg in Aagtekerke een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 63-jarige automobiliste uit de gemeente Veere reed over de Pekelingseweg komende uit de richting van Aagtekerke en gaande in de richting van Grijpskerke.
Op de kruising met de Aagtekerkseweg stopte ze met de bedoeling om linksaf te slaan.
De 19-jarige automobilist uit de gemeente Veere die achter haar reed kon niet meer op tijd tot stilstand komen.
Beide auto's raakte totall-loss. De man hield aan de aanrijding een verwonding aan zijn lip over.

Z-688-2007 Aanrijding in Terneuzen
Woensdagmiddag rond 17.45 uur vond er op de Tractaatweg in Terneuzen een aanrijding plaats tussen twee personenauto's.
Een 54-jarig automobiliste uit Terneuzen reed over de N62 komende uit de riching van Zaamslag. Ze reed bij groen licht de kruising met de Tractaatweg op.
Een 49-jarige automobilist uit Axel reed bij rood licht de kruising op. Hij reed op de Tractaatweg komende uit de richting van de Guido Gezellestraat.
Er was alleen materiële schade.

---- --