Fanclubdag BZB: 6000 euro voor stichting KiKa


TILBURG, 20070307 -- De jaarlijkse fanclubdag van de Brabantse band BZB werd dit jaar gehouden in poppodium 013 en stond in het teken van een naamsverandering en het goede doel. De aanwezige in 013 brachten afgelopen zondag 6000 euro bij elkaar voor stichting KiKa.

Veel positieve en nieuwe dingen vonden plaats op zondag 4 maart 2007 in poppodium 013 tijdens de 6e fanclubdag van de BZB. Ruim 850 fans waren deze dag aanwezig om naast een gezellige samenkomst de officiële aankondiging van de naamsverandering van Band Zonder Banaan naar BZB mee te maken. Een naamsverandering die ook gepaard ging met de introductie van een nieuw logo, merchandise en een geheel vernieuwde website (http://www.bzb.nl/).

Naast de naamsverandering, werden er deze dag oude BZB items en bij de fans gewilde artikelen geveild. De opbrengst van deze veiling kwam ten goede aan stichting KiKa. De fans brachten met deze veiling bijna 3000 euro bij elkaar. De BZB, de fanclub en de Belgische band Brood Zonder Boter (BZB) die als voorprogramma deze dag optrad verhoogden dit veilingbedrag naar 4500 euro (zie foto). Extra donaties van de aanwezige fans buiten de veiling om brachten het uiteindelijke bedrag op 6000 euro. Een geweldig bedrag voor KiKa, zo werd door hun medegedeeld in een eerste reactie. Daarnaast zijn BZB en haar fanclub ontzettend trots dat de fans dit geweldig gebaar mogelijk hebben gemaakt.




Foto onderschrift: Erik en Sabine van stichting KiKa nemen de cheque met het voorlopig bedrag net na de veiling in ontvangst.





Stichting FC BZB